Turneul final al Campionatului Național U14 masculin – ediția 2016/17 se va desfășura la Oradea, în perioada 17-21 mai anul curent. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de miercuri (03.05), prin intermediul site-ului oficial al Federației Române de Baschet.

Reamintim faptul că Oradea a găzduit și cel de-al 4-lea turneu din faza semifinală a aceleiași competiții, eveniment desfășurat pe parcursul lunii aprilie.

Formația orădeană, antrenată de Zoran Vranes și Paula Nica, s-a calificat la turneul final cu un bilanț general de 14-0 în faza semifinală. Va fi încheierea unui sezon remarcabil pentru generația 2003, care a debutat în arena internațională, printr-o merituoasă participare în Euroean Youth Basketball League, unde a obținut calificarea la turneul final al zonei Europa Centrală,

Baller Otopeni, 4Sports Agronomia București, Dan Dacian București, U-BT Cluj-Napoca, respectiv Slam București și-au asigurat prezența pentru turneul final direct prin intermediul fazei semifinale. În schimb, Laguna București și CSȘ Târgu Jiu au obținut prezența la turneul final prin intermediul rezultatelor înregistrate la turneul de baraj.

Vom reveni cu amănunte referitor la programul turneului final după definitivarea acestuia.

Echipa U14 a LPS Bihorul este alcătuită din sportivi recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea.