LPS Bihorul va găzdui primul turneu din cadrul fazei de calificare a Campionatului Național U13 masculin – ediția 2017/18. Evenimentul se va desfășura în perioada 20-22 octombrie anul curent. În cadrul acestui turneu sunt programate primele jocuri din competițiile interne la această categorie de vârstă în cadrul noului sezon competițional.

Repartizată în Grupa 1, formația orădeană, antrenată de către Zoltan Hidi, va juca în compania echipelor BC Valbon Arad, U-BT 1 Cluj-Napoca, U-BT 2 Cluj-Napoca, MP Sport Timișoara și CNS Cetate Deva. Se joacă pe sistemul fiecare cu fiecare în dublă manșă. Prima manșă are loc în cadrul turneului de la Oradea, iar cea de-a 2-a se va desfășura în cadrul turneului programat a se desfășura în perioada 17-19 noiembrie anul curent.

Programul meciurilor din cadrul turneului de la Oradea:

Etapa 1
Cetate Deva vs L.P.S. Bihorul Oradea
MP Sport Timisoara vs Valbon Arad
U-BT 1 Cluj Napoca vs U-BT 2 Cluj Napoca

Etapa 2
L.P.S. Bihorul Oradea vs MP Sport Timisoara
U-BT 2 Cluj Napoca vs. Cetate Deva
Valbon Arad vs U-BT 1 Cluj Napoca

Etapa 3
U-BT 2 Cluj Napoca vs L.P.S. Bihorul Oradea
U-BT 1 Cluj Napoca vs MP Sport Timisoara
Cetate Deva vs Valbon Arad

Etapa 4
L.P.S. Bihorul Oradea vs U-BT 1 Cluj Napoca
Valbon Arad vs U-BT 2 Cluj Napoca
MP Sport Timisoara vs Cetate Deva

Etapa 5
Valbon Arad vs L.P.S. Bihorul Oradea
Cetate Deva vs U-BT 1 Cluj Napoca
U-BT 2 Cluj Napoca vs MP Sport Timisoara

Vom reveni ulterior cu datele, orele și locul de desfășurare al partidelor din cadrul acestui turneu.

Primele trei clasate la încheierea celui de-al 2-lea turneu se califică pentru faza de clasificare A, iar ocupantele locurilor 4-6 vor continua în faza de clasificare B. De notat că și în faza de clasificare se va juca în sistem turnee, pentru ca faza semifinală să se desfășoare sub formă de etape săptămânale. Cele mai bune șase echipe se vor califica pentru turneul final.

În sezonul competițional 2017/18, la categoria U13 au drept de participare tinerii născuți după data de 1 ianuarie 2005. Formația orădeană este alcătuită în majoritate din sportivi recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea. Va fi primul sezon complet, implicând meciuri în cadrul unor turnee și a etapelor săptămânale pentru această generație.