Sezonul competițional 2016/17 s-a încheiat pentru echipele orădene angrenate în competițiile organizate sub egida Federației Române de Baschet. Echipele LPS Bihorul, alcătuite din jucători recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea, s-au clasat între primele zece echipe ale țării la cele trei categorii de vârstă în care au participat.

Oradea a cucerit două medalii în sezonul recent încheiat. Acestea se adaugă celor două cucerite în edițiile anterioare. Înainte de a le trece în revistă trebuie să remarcăm faptul că Oradea este singurul oraș din provincie care a cucerit mai multe medalii în cursul sezonului competițional 2016/17 la nivel juvenil.

Iată rezultatele înregistrate de echipele orădene:

Echipa U16 masculin, alcătuită în principal din sportivi născuți în anul 2002, completată cu sportivi născuți în anul 2001, s-a clasat pe locul al 10-lea în ierarhia finală. Echipa antrenată de Zoran Vranes și Zoltan Hidi a reușit să se califice la turneul de baraj, acolo unde a ocupat locul 4.

Echipa U14 masculin (foto 2), formată din sportivi născuți în anul 2003, a ocupat locul 3 în cadrul turneului final, găzduit la Oradea la jumătatea lunii mai. Acesta este cea de-a 2-a medalie cucerită de componenții acestei generații. Prima datează din vara anului 2015, când s-a obținut prima medalie de aur din cadrul acestui proiect, consemnată la minibaschet (U12). Antrenorii echipei în sezonul 2016/17 au fost Zoran Vranes și Paula Nica.

U14Oradea

Echipa U13 masculin (foto 1), alcătuită din sportivi născuți în anul 2004, s-a clasat pe locul al 2-lea la turneul final desfășurat la Oradea, între 31 mai și 4 iunie 2017. Este cea de-a 2-a medalie de argint obținută de generația amintită, după cea cucerită în urmă cu un an, la Mangalia, în competiția de minibaschet (U12). Antrenori au fost Anamaria Mesaros și Alin Cureș.

Coordonatorul echipelor a fost profesorul Călin Pop. Preparatorul fizic a fost Iancu Marinău. Un port important a avut și Marius Marinău, preparator fizic al echipei de seniori CSM CSU Oradea. Nu trebuie trecută cu vederea contribuția celorlalți antrenori din cadrul Academiei CSM Oradea și contribuția antrenorilor de la LPS Bihorul Oradea în buna desfășurare a activității.

Reamintim, așadar, palmaresul Academiei CSM Oradea în parteneriatul cu LPS Bihoul:

– o medalie de aur la minibaschet (U12) 2015
– o medalie de argint la U13 masculin 2017
– o medalie de argint la minibaschet (U12) 2016
– o medalie de bronz la U14 masculin 2017

Vara anului 2017 va reprezenta noi provocări pntru sportul cu mingea la coș din Oradea. Este vorba despre Campionatul Național de mini și baby baschet. Vom reveni cu amănunte despre reprezentarea municipiului Oradea de către cei mai tineri practicanți ai baschetului în cursul zilelor următoare.