În perioada 20-22 decembrie anul curent, la Târgu Jiu, s-a desfășurat turneul internațional Balkanic Next Star Cup – ediția 2019. Evenimentul a fost destinat echipelor naționale, pentru sportivi născuți după 1 ianuarie 2004. Au participat naționalele Israelului, Bulgariei, Macedoniei de Nord și României.

Lotul României a cuprins 16 jucători. Acesta a fost condusă de Ionuț Bâscoveanu și Alexandru Gliga. Între componenții echipei s-au numărat patru jucători de la LPS Bihorul CSM Oradea. Este vorba despre orădenii Bogdan Creț, Denis Pătcaș (născuți 2004) și Raul Igna (2005), respectiv timișoreanul Marian Schmidt (2004).

Tricolorii au învins Macedonia de Nord și Bulgaria, pierzând confruntarea cu Israelul. Astfel, România a avut un bilanț general de două victorii și o înfrângere, clasându-se pe locul al 2-lea.

De notat că Schmidt s-a alăturat lui LPS Bihorul CSM Oradea în vara anului 2019, după ce a participat la Campionatul European U16 masculin Divizia B. Creț, Pătcaș și Igna au fost medaliați cu bronz la Campionatul Național U15 masculin – ediția 2018/19, după ce au cucerit trei medalii de argint la categoriile U14, U13 și minibaschet în anii trecuți.

Antrenorii sportivilor orădeni la echipa de club sunt Zoran Vranes și Alin Cureș.

Generația 2004 se pregătește pentru participarea la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2020, eveniment programat a se desfășura în luna august, la Sofia, Bulgaria.

Foto: Alina Cojocaru / Federația Română de Baschet