LPS Bihorul Oradea, echipă alcătuită din sportivi selectați în cadrul Academiei de baschet CSM Oradea, a participat la turneul de clasificare al Campionatului Național U13 masculin – ediția 2015/16. Evenimentul s-a desfășurat între 25 și 27 septembrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Formația pregătită de către Dusan Petrovic și Anamaria Mesaros a participat la primul turneu în cursul sezonului competițional. Acesta a fost evenimentul prin care s-a deschis stagiunea 2015/16, prima la care Oradea participă cu generația 2003, campioană a României în exercițiu, titlu obținut la Mangalia, în luna iulie a acestui an.

Iată rezultatele înregistrate de echipa orădeană:

LPS Bihorul Oradea vs Cetate Deva, scor 102-15
U Mobitelco 1 Cluj vs LPS Bihorul Oradea, scor 67-56
For You Apahida vs LPS Bihorul Oradea, scor 11-120
LPS Bihorul Oradea vs U Mobitelco 2 Cluj, scor 56-24
CSȘ Viitorul Cluj vs LPS Bihorul Oradea, scor 3-97

Așadar, gruparea orădeană a repurtat patru victorii și a pierdut un meci, clasându-se pe locul al 2-lea în cadrul acestui turneu. Prin urmare, elevii lui Dusan Petrovic și Anamaria Mesaros se califică în faza următoare a competiției (s-au calificat primele patru clasate din totalul de șase participante în această grupă). Aceasta va cuprinde etape săptămânale, bihorenii fiind repartizați într-o grupă de șase echipe, cu jocuri în dublă manșă.

Programul jocurilor, respectiv numele partenerilor de întrecere vor fi anunțate de către FR Baschet, organizatorul Campionatului Național U13, în cursul acestei săptămâni.