Ultima etapă din faza inaugurală a Campionatului Național al României la nivel juvenil cuprinde două jocuri pentru echipele orădene. Este vorba despre formațiile U18 și U13. Acestea evoluează pe teren propriu.

Conform sistemului competițional adoptat pentru CN U18 masculin – ediția 2016/17, primele două clasate în faza de calificare își asigură prezența în faza semifinală. Locurile 3 și 4 continuă în grupa de opt în faza de recalificare ce trimite primele două clasate la turneul de baraj pentru faza finală. În fine, locurile 5 și 6 vor juca în grupa de nouă pentru stabilirea ordinii clasamentului final (locurile 17-25). Oradea se duelează cu Timișoara pentru ocuparea locului 4 în grupă. Echipa care va câștiga își asigură această poziție.

În ceea ce privește echipa U13, sistemul competițional prevede calificarea pentru faza semifinală a primelor patru clasate în grupă. Formația orădeană este deja calificată pentru faza semifinală, similar adversarului din ultima etapă. Miza jocului este prima poziție la încheierea fazei de calificare. Oradea își asigură prima poziție dacă învinge sau dacă pierde la cel mult șapte puncte, după ce în tur a învins la Cluj cu 86-78.

Programul jocurilor este următorul:

Sâmbătă (17.12), U18 Masculin – LPS Bihorul Oradea (3-6) vs CSȘ Bega Timișoara (4-5)

Duminică (18.12), Oa 12:00, U13 Masculin – LPS Bihorul Oradea (7-0) vs U-BT 1 Cluj-Napoca (6-1) – la Sala Partenie Cosma