Oradea va găzdui turneul 1 din cadrul fazei de calificare a Campionatului Național U16 masculin – ediția 2017/18. Evenimentul se va desfășura în perioada 27-29 octombrie anul curent. În cadrul acestui turneu sunt programate primele jocuri din competițiile interne la această categorie de vârstă în cadrul noului sezon competițional.

În cadrul Grupei 3 au fost repartizate ambele echipe orădene angrenate în cadrul acestei competiții. Alături de LPS Bihorul 1 și LPS Bihorul 2, în amintita grupă se mai regăsesc SCM Timișoara, Viitorul Cluj-Napoca, respectiv CSS Sighetu Marmației. Se joacă pe sistemul fiecare cu fiecare în dublă manșă. Prima manșă se dispută la Oradea. Al 2-lea turneu se va desfășura la sfârșitul primei săptămâni din luna decembrie a acestui an.

Programul meciurilor din cadrul turneului de la Oradea:

Vineri – 27 octombrie

Ora 09:30, CSȘ Sighetu Marmației vs CSȘ Viitorul Cluj-Napoca*
Ora 11:15, LPS Bihorul 1 Oradea vs LPS Bihorul 2 Oradea*

Ora 17:30, CS SCM Timișoara vs CSȘ Sighetu Marmației
Ora 19:15, CSȘ Viitorul Cluj-Napoca vs LPS Bihorul Oradea

Sâmbătă – 28 octombrie

Ora 09:30, LPS Bihorul 2 Oradea vs CS SCM Timișoara
Ora 11:15, LPS Bihorul 1 Oradea vs CSȘ Sighetu Marmației

Ora 17:30, CSȘ Viitorul Cluj-Napoca vs LPS Bihorul 2 Oradea
Ora 19:15, CS SCM Timișoara vs LPS Bihorul 1 Oradea

Duminică – 29 octombrie

Ora 09:30, CSȘ Viitorul Cluj-Napoca vs CS SCM Timișoara
Ora 11:15, LPS Bihorul 2 Oradea vs CSȘ Sighetu Marmației

* Meciurile de vineri dimineața se vor desfășura la Sala LPS. Celelalte partide, în speță sesiunea de vineri după-amiază, jocurile de sâmbătă și duminică, se vor disputa la Sala Colegiului Economic Partenie Cosma.

Primele trei clasate la încheierea celui de-al 2-lea turneu se califică pentru faza de clasificare A, iar ocupantele locurilor 4 și 5 vor continua în faza de clasificare B. De notat că și în faza de clasificare se va juca în sistem turnee, pentru ca faza semifinală să se desfășoare sub formă de etape săptămânale. Cele mai bune șase echipe se vor califica pentru turneul final.

În sezonul 2017/18, generațiile 2002 și 2003 evoluează împreună în cadrul Campionatului Național al României. Prin urmare, s-a luat decizia ca Oradea să fie reprezentată de două echipe în cadrul Campionatului Național U16 masculin. Formațiile orădene sunt alcătuite din sportivii recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea.