La sfârșitul săptămânii recent încheiate au fost programate jocuri contând pentru campionatele naționale de nivel juvenil ale României și Ungariei. Echipele U13 și U12 ale LPS CSȘ Bihorul Oradea au avut programate jocuri la Cluj, respectivNyiregyhaza.

Echipa U13 (copii născuți în anul 2002), condusă de către Călin Pop, a avut o deplasare extrem de dificilă, la Cluj, unde a întâlnit campioana în exercițiu a României la categoria mini baschet, U Mobitelco 1. Meciul a fost controlat și adjudecat de gazde cu scorul de 98-33.

În urma acestui rezultat, echipa U13 a LPS CSȘ Bihorul ajunge la un bilanț general de 3-1 în cadrul Grupei 4 contând pentru faza de calificare. Următorul joc al echipei U13 în Campionatul Național al României este programat pentru 15 noiembrie, la București. Adversar este ACS Dan Dacian 2 București.

În schimb, echipa U12 (copii născuți în anul 2003), a participat la o nouă etapă din campionatul Ungariei la această categorie de vârstă. Echipa LPS CSȘ Bihorul 1, pregătită de Anamaria Mesaros, sub îndrumarea lui Călin Pop, a avut programate două meciuri la Nyiregyhaza.

Iată rezultatele înregistrate:

LPS CSȘ Bihorul 1 vs GKS Nyiegyhaza 1, scor 56-63
LPS CSȘ Bihorul 1 vs Ziccer Tigrisek 2, scor 64-22

De notat că aceste meciuri au contat pentru grupa valorică A în cadrul campionatului maghiar la U12 băieți.

Cea de-a 2-a echipă a categoriei 2003 de la LPS CSȘ Bihorul Oradea are programate primele două meciuri în acest sezon competițional pe 16 noiembrie. Acestea se vor desfășura la Hajduhadhaz și contează pentru grupa valorică D a campionatului maghiar. Această grupă este pregătită de Anamaria Mesaros, sub îndrumarea lui Călin Pop.

Programul meciurilor:

– duminică (16.11), ora 10:30, LPS CSȘ Bihorul 2 vs Nyirsulis Kabocak
– duminică (16.11), ora 12:00, LPS CSȘ Bihorul 2 vs Hajduhadhaz

Mai multe informații despre modul de organizare al academiei de baschet CSM Oradea găsiți AICI.

Notă
Echipele U12 și U13 ale LPS CSȘ Bihorul Oradea sunt alcătuite din sportivi ai academiei de baschet CSM Oradea.