Trei sportivi legitimați la LPS Bihorul CSM Oradea au participat în această vară la Campionatele Europene juvenile. Este vorba despre Enzo Vescan, Vlad Marinău și Luca Năstruț.

Pentru Vescan și Năstruț acesta a fost primul Campionat European. În schimb, Marinău a luat parte la cel de-al 2-lea.

Între 26 iulie și 4 august anul curent, la Oradea, Enzo Vescan a reprezentat România în cadrul Campionatului European U18 masculin Divizia B – ediția 2019. Sub comanda lui Hristu Șapera, Enzo Vescan a bifat șapte apariții și a avut o medie de aproximativ zece minute pe partidă.

Vescan

Sportivul născut pe 26 iulie 2002, aniversând împlinirea vârstei de 17 ani în ziua de deschidere a CE U18 masculin Divizia B, a avut medii statistice de 1.7 puncte, 2.9 recuperări (0.9 ofensive) și 0.6 pase decisive pe partidă. El a terminat competiția cu un indice de 1.4 la eficiență.

Cea mai bună prestație a lui Vescan s-a consemnat în compania Bulgariei. A fost meciul în care a stabilit cele mai bune performanțe personale de puncte (9), recuperări (6), minute (19) și indice de eficiență (8).

România a ocupat locul 21 din totalul de 24 echipe la CE U18 masculin Divizia B – ediția 2019.

Marinau

Între 8 și 17 august, la Podgorica, capitala Muntenegrului, a avut loc Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2019. Vlad Marinău și Luca Năstruț au luat startul în această competiție, sub comanda lui Branko Cuic. Ambii jucători au avut câte opt apariții.

Marinău a fost titularizat în majoritatea partidelor, a bifat opt apariții și a avut medii statistice de 4.1 puncte, 1.9 recuperări, 1.0 pase decisive, 0.8 intercepții în 17.8 minute pentru 3.0 la eficiență. Cea mai bună prestație a lui Vlad s-a consemnat în compania Cehiei, când a totalizat 10 puncte și 5 recuperări pentru 9 la eficiență.

Năstruț a avut mai multe momente în care a demonstrat abilități remarcabile de scorer. El a avut opt apariții și a contribuit cu 8.6 puncte, 1.8 recuperări, 1.0 pase decisive și 0.9 intercepții în 19 minute pe partidă pentru 8.0 la eficiență. Luca a avut procentaje impresionante: 62% la două puncte, 37% la trei puncte, respectiv 76% la linia de pedeapsă.

Nastrut

Din păcate, Năstruț a suferit o accidentare la picior în ultimul meci. Îi dorim însănătoșire grabnică și o revenire cât mai rapidă pe parchet.

România s-a clasat pe locul 8 din 24 echipe la CE U16 masculin Divizia B – ediția 2019. Aceeași clasare pe care a obținut-o în urmă cu un an, când Marinău a debutat la acest gen de competiție.

Foto: FIBA.basketball