LPS Bihorul CSM Oradea a debutat cu dreptul la turneul final al Campionatului Național U15 masculin – ediția 2018/19. Formația antrenată de Zoran Vranes (rămas acasă pentru a pregăti echipa U18) și Alin Cureș, condusă la evenimentul găzduit de București, între 1 și 5 mai, de cel din urmă, a trecut de Leii București cu scorul de 73-60.
.
A fost un meci cu patru schimbări de situație la conducere, mai echilibrat decât o arată scorul final. Bucureștenii conduceau cu 19-14 la prima pauză, însă orădenii au revenit și au terminat repriza la conducere, scor 27-26. Avantajul minim a fost păstrat de orădeni la intrarea în sfertul decisiv.
.
Leii au venit la conducere, scor 58-56, la jumătatea sfertului 4, însă LPS Bihorul CSM a avut ultimul cuvânt. Orădenii au terminat partida cu un parțial de 17-2.
.
În cadrul acestei partide au fost rotiți zece jucători. Este vorba despre Denis Pătcaș, Bogdan Creț, Rareș Teodorof, Andrei Popescu, Raul Igna, George Pilca, Andrei Gabriel Caba, Mario Hortea, Alexandru Novac Iuhas și Rareș Bozga. Pe foaia de arbitraj au mai figurat George Ion și Mihai Galchiș.
.
Joi (02.05), cu începere de la ora 11:00, LPS Bihorul CSM Oradea se duelează cu BC Slam București. Se anunță un nou meci dificil, această echipă având neapărată nevoie de victorie după ce în ziua de deschidere a pierdut. În plus, orădenii vor avea puțin timp la dispoziție pentru recuperare, jocul cu Leii fiind programat foarte târziu (a început după ora 21).