Debut cu dreptul pentru echipa U14 masculin a LPS Bihorul Oradea în cadrul turneului final al Campionatului Național al României – ediția 2016/17 la categoria de vârstă amintită. Elevii lui Zoran Vranes și Paula Nica au dispus de Laguna București cu scorul de 86-71, în ultimul meci al zilei de deschidere a evenimentului găzduit la Oradea.

Partida a demarat excelent pentru orădeni. Ei s-au desprins din primele momente ale jocului și au construit un avantaj de 14 lungimi până la încheierea primului sfert. Vlad Marinău s-a remarcat în acest interval cu 17 puncte și 6 recuperări.

Jocul s-a echilibrat în secvența a 2-a. Laguna a jucat mai bine în această perioadă, pe parcursul căreia, potrivit regulamentului, trebuie să evolueze alți șase jucători (cinci jucători și obligativitatea de a face cel puțin o înlocuire) față de cei utilizați în primul sfert. Cu toate acestea, LPS Bihorul a menținut un avantaj important, scorul la jumătatea confruntării fiind de 46-36.

LPS

Sfertul al 3-lea a consemnat desprinderea decisivă. Regulamentul permite folosirea tuturor jucătorilor așa cum antrenorul dorește în repriza secundă. LPS Bihorul s-a desprins la 17 lungimi până la ultima pauză, iar pe parcursul secvenței decisive ecartul a fost gestionat de amfitrioni. Aceștia au găsit soluții de a puncta, lucru ce a simplificat misiunea până la finalul încleștării.

Oradea a avut superioritate la procentajul aruncărilor din acțiune, dar și la linia de pedeapsă, la pase decisive, posesii pierdute, puncte marcate după posesie pierdută de adversar, respectiv puncte marcate din spațiul de trei secunde.

Vlad Marinău a terminat cu 25 puncte, 9 recuperări, Alex Vancea a adăugat 18 puncte, 4 recuperări, iar George Vicaș – jucător care a evoluat în sfertul al 2-lea, a terminat cu 16 puncte, 8 recuperări, 6 intercepții pentru învingători. În replică, Toma Alistari a avut 31 puncte, 10 recuperări în 30 minute pe parchet pentru Laguna.

Trebuie remarcat că niciun jucător din echipa orădeană nu a jucat mai mult de 25 minute, lucru extrem de important în perspectiva menținerii prospețimii și a protejării împotriva unor riscuri de accidentare inutile în cadrul unui turneu în care se joacă cinci meciuri în tot atâtea zile. De notat că antrenorul Vranes a rotit cvintetul de bază în jurul a 25 minute fiecare – Marinău, Vancea, Bembea, Vicaș și Usca. Alți trei jucători au avut peste 15 minute – Medeșan, Ciaca și Bot. Al 9-lea om din rotație – Pop – a avut 10 minute de joc, iar cel de-al 10-lea – Ghib – a petrecut 9 minute în teren. Au mai jucat Sburlea și Sandor.

Înregistrarea integrală a meciului- click AICI

Galerie foto de la ziua inaugurală – click AICI

Celelalte rezultate ale primei zile

Grupa A
Dan Dacian București vs CSȘ Târgu Jiu, scor 104-46
Baller Otopeni vs Slam București, scor 61-58

Grupa B
U-BT Cluj-Napoca vs 4Sports Agronomia București, scor 79-37

Joi (18.05), cu începere de la ora 18:00, tot la Colegiul Economic Partenie Cosma, LPS Bihorul se duelează cu 4Sports Agronomia București. În prealabil se vor disputa alte trei partide după următorul program:

Laguna București vs U-BT Cluj-Napoca – ora 12.00
Slam București vs Dan Dacian București – ora 14.00
CSȘ Târgu Jiu vs Baller Otopeni – ora 16.00

Reamintim că meciurile pot fi urmărite în transmisiune directă pe canalul YouTube de mai jos. Tot aici găsiți înregistrările integrale ale tuturor meciurilor de la turneul final U14 masculin.

https://www.youtube.com/channel/UCGCa40JF70Ig-5aItAwOxPQ

Foto: Roby Boros