LPS Bihorul Oradea, cu sportivii Academiei CSM Oradea, a repurtat trei victorii în tot atâtea partide disputate la cel de-al 2-lea turneu al fazei semifinale din cadrul Campionatului Național U13 masculin – ediția 2015/16. Astfel, echipa pregătită de Anamaria Mesaros și-a redresat situația în cadrul cursei pentru calificare la turneul final după ce un caz de îmbolnăvire generală a pus în serioasă dificultate formația campioană a României la generația sportivilor născuți după data de 1 ianuarie 2003.

Prezentă la București, acolo unde a fost găzduit cel de-al 2-lea turneu din cadrul fazei semifinale, gruparea bihoreană a obținut două victorii categorice, dar și una la capătul unui joc echilibrat, în compania uneia dintre cele mai puternice echipe ale grupei semifinale.

Iată rezultatele înregistrate de elevii Anamariei Mesaros:

CSU Ploiești vs LPS Bihorul Oradea, scor 20-70
BC Slam București vs LPS Bihorul Oradea, scor 55-58
LPS Bihorul Oradea vs CS Sevlar Ploiești, scor 102-24

Meciurile s-au desfășurat la Sala IRIS Sports Arena, str. B-dul Lujerului, nr. 17 (în spatele Liceului Tudor Vladimirescu).

După cel de-al 2-lea turneu din faza semifinală, LPS Bihorul Oradea se situează pe locul al 4-lea în cadrul Grupei 1. Echipa are patru victorii și două înfrângeri, dar și un meci mai puțin disputat. Restanța cu U BT 2 Cluj-Napoca se va desfășura cel mai probabil în cadrul celui de-al 3-lea turneu, din totalul de patru programate în această fază a competiției.

Phoenix Constanța și Baller București au 6-1 la general și se situează pe primele două poziții ale clasamentului. Podiumul este completat de BC Slam București, cu un bilanț de 5-2. În urma orădenilor se situează CS Otopeni (3-4), CSU Ploiești (2-5), Sevlar Ploiești (1-6) și U BT 2 Cluj-Napoca (0-6).

Primele trei clasate la încheierea ultimei runde de jocuri se califică pentru turneul final. Locul 4 avansează la turneul de baraj, acolo unde vor participa alte trei echipe (celălalt loc 4 din faza semifinală și cele mai bune două echipe din faza de recalificare), doar două dintre acestea urmând să-și asigure prezența la turneul final.