Generația 2004 a repurtat cel de-al 2-lea succes la primul tur din cadrul stagiunii 2017/18 în European Youth Basketball League. LPS Bihorul Oradea, cu jucătorii Academiei CSM Oradea, a învins MKK Basket Koszalin, din Polonia, scor 80-71. Evenimentul se desfășoară la Radom, Polonia.

Meciul a fost controlat de bihoreni. Aceștia s-au desprins pe tabela de marcaj în prima jumătate a partidei. Scorul la pauză era de 44-34. Elevii lui Zoran Vranes și Anamaria Mesaros au gestionat avantajul pe parcursul celei de-a 2-a reprize pentru a se impune la o diferență de nouă lungimi.

Jocul cu reprezentanta Poloniei a reprezentat o experiență inedită pentru sportivii orădeni. Lucru pentru care de altfel ei participă în această întrecere. Adversarul a mizat foarte mult pe aruncările de la mare distanță, lucru cu care tinerii baschetbaliști români nu sunt obișnuiți. Gruparea din Koszalin a terminat confruntarea cu 6/26 la aruncările de trei puncte. Asta în condițiile în care în Campionatul Național al României orice aruncare din acțiune, indiferent de unde ea este executată, până în sezonul precedent inclusiv la U14, a avut valoare de două puncte. De altfel, orădenii au avut 1/5 la aruncările de trei puncte în același meci.

Denis Pătcaș a realizat un impresionant triple-double în această partidă. El a totalizat 19 puncte, 12 intercepții, 10 recuperări și 6 pase decisive în 37 minute de joc. Rareș Teodorof a adăugat 17 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții, Bogdan Creț a terminat cu 16 puncte, 7 recuperări, iar Dragoș Andrei Tomoiagă a totalizat 10 puncte, 3 recuperări pentru LPS Bihorul.

Andrei Popescu s-a evidențiat cu un număr de 13 recuperări ofensive în această confruntare. El a avut 9 puncte, 18 recuperări și 2 intercepții. Alți doi jucători au punctat pentru gruparea orădeană în acest meci. Este vorba despre George Pilca și Rareș Bozga, autori a 5, respectiv 4 puncte.

Antrenorii Vranes și Mesaros au rotit întreg efectivul de jucători, nouă dintre ei având cel puțin 10 minute de joc.

Reamintim că în urmă cu o zi, LPS Bihorul a învins Sopron Tigrisek cu scorul de 113-37. Ulterior, în cadrul aceleiași zile inaugurale a turneului din Polonia, orădenii au pierdut, scor 77-89, duelul cu sârbii de la KK Div Basket, formație ce a fost mai proaspătă la ora acestei confruntări, întruct a fost singurul ei meci disputat vineri (22.09).

Duminică (24.09), LPS Bihorul se duelează cu Porsche Basketball-Akademie din Germania. Acesta va fi ultimul meci la evenimentul din localitatea Radom.

Foto: Roby Boros