LPS Bihorul Oradea a obținut cea de-a 2-a victorie în cadrul turneului final al CN U14 masculin – ediția 2016/17, găzduit la Oradea. Elevii lui Zoran Vranes și Paula Nica au depășit pe 4Sports Agronomia București, scor 66-54.

Partida a demarat favorabil orădenilor, însă ei au păcătuit la linia de pedeapsă, lucru ce i-a privat de câteva puncte pe tabela de marcaj. LPS Bihorul conducea cu 14-13 la prima pauză. Secvența a 2-a, desfășurată cu alți șase jucători, așa cum prevede regulamentul specific, a fost echilibrată. Gazdele s-au menținut în avantaj, scorul la pauză fiind de 28-25.

4Sports Agronomia a început mai bine repriza secundă și a trecut la conducere pe tabela de marcaj. LPS Bihorul nu a cedat, având o reacție potrivită la momentul opurtun. Astfel, la intrarea în secvența decisivă scorul era de 47-44 în favoarea bihorenilor. Apărarea a funcționat exemplar în secvența decisivă, atunci când s-a consemnat și desprinderea definitivă a elevilor lui Zoran Vranes. Finalul a fost controlat de orădeni.

Oradea a avut dificultăți la recuperare și la linia de pedeapsă, dar a compensat la controlul mingii prin presiunea exercitată asupra omului cu mingea în faza de apărare.

LPS Bihorul obține a 2-a victorie la turneul final și este calificată între primele patru echipe ale României înaintea ultimului meci din faza grupelor la turneul final.

Înregistrarea integrală a meciului poată fi urmărită AICI.

Celelalte rezultate ale zilei a 2-a:

Grupa A
Laguna București vs U-BT Cluj-Napoca, scor 71-87

Grupa B
Slam București vs Dan Dacian București, scor 54-76
CSȘ Târgu Jiu vs Baller Otopeni, scor 43-62

O galerie foto de la ziua a 2-a, semnată Roby Boros, poate fi consultată AICI.

Vineri (19.05) se dispută jocurile care vor stabili ordinea în clasamentul grupelor și implicit duelurile din semifinale, respectiv din cadrul turneului 5-8. Cert este că Dan Dacian București, Baller Otopeni, U-BT Cluj-Napoca și LPS Bihorul oradea s-au calificat în semifinale.

Programul zilei de vineri:

Dan Dacian București vs Baller Otopeni – ora 12.00
4Sports Agronomia București vs Laguna București – ora 14.00
Slam București vs CSȘ Târgu Jiu – ora 16.00
LPS Bihorul Oradea vs U-BT Cluj-Napoca – ora 18.00