Echipa U14 a LPS Bihorul Oradea a început cel de-al 2-lea turneu din cadrul European Youth Basketball League – ediția 2016/17 cu o victorie. Formația pregătită de către Zoran Vranes, Anamaria Mesaros și Paula Nica, pregătită fizic de Iancu Marinău, coordonată de Călin Pop, a depășit pe Ratgeber Academy Pecs cu scorul de 74-64.

Partida a avut nevoie de o repriză de prelungiri după ce la capătul celor 40 minute de joc efectiv tabela indica egalitatea, scor 59-59. Orădenii au început jocul modest, văzându-se conduși pe tot parcursul primei reprize. Sfertul al 3-lea a consemnat revenirea bihorenilor. Ei au controlat jocul în prelungiri, bifând al 2-lea succes de acest gen în competiția amintită.

Efortul colectiv a fost vizibil în ambele faze ale jocului Zoran vranes a rotit nouă jucători în rotația de bază, cu precizarea că Bembea, Vancea, Marinău și Usca au bifat peste 37 minute de joc fiecare.

Paul Bembea a fost principalul marcator al echipei cu 18 puncte, 8 recuperări.

Vlad Marinău a fost cel mai eficient. El a totalizat 17 puncte, 7 recuperări, 3 intercepții pentru 18 la eficiență și 19 la +/-.

George Usca a fost principalul recuperator și a realizat un double double cu 13 puncte și 11 recuperări.

Au mai contribuit Alex Vancea – 10 puncte, 7 recuperări, 3 intercepții, George Vicaș – 8 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții și 2 pase decisive, Alexandru Bot a reușit 7 puncte și 4 intercepții, iar Alexandru Sandor a încheiat cu un punct.

LPS Bihorul Oradea are 4-1 la general în EYBL după acest rezultat. Vineri (13.01), ora 21:00, orădenii se duelează cu KK Flash, din Serbia.