Echipa U13 a LPS Bihorul Oradea a repurtat cel de-al 3-lea succes consecutiv la turneul final al Campionatului Național, găzduit la Oradea. Formația antrenată de Anamaria Mesaros și Alin Cureș, coordonată de Călin Pop, a depășit Laguna București cu scorul de 49-47.

Partida ce a tras cortina peste ziua a 3-a la turneul final și implicit pe faza grupelor de la turneul final a opus protagonistele finalei CN de minibaschet din urmă cu un an, desfășurat la Mangalia. Spre deosebire de acea confruntare, de această dată învingătoare a fost gruparea orădeană.

Jocul a fost deosebit de echilibrat pe tot parcursul celor 40 minute de joc efectiv. Gazdele au fost mai mereu în avantaj pe tabela de marcaj, incluzând o desprindere la zece lungimi pe parcursul celui de-al 3-lea sfert.

Replica a venit în secvența decisivă, atunci când Laguna a reușit să anuleze întreg deficitul și chiar să preia conducerea pe tabela de marcaj. În pofida descalificării celui mai bun jucător al echipei în acest meci, Oradea a reușit să se redreseze și să se impune pe fondul unui nivel foarte bun de apărare, al impreciziei adversarilor la finalizare, respectiv celor trei reușie după acțiuni individuale, reușite de orădeni în finalul confruntării.

În urma acestui rezultat, LPS Bihorul Oradea își câștigă grupa din care a făcut parte și avansează în penultimul act de pe prima poziție.

Celălalt meci important pentru configurația tabloului din fazele eliminatorii ale competiției, Dinamo CSS 6 București a depășit pe Baller Otopeni, la capătul unei alte confruntări extrem de echilibrate. Formația din capitală i-a învins pe ilfoveni cu scorul de 62-56. S-au consemnat opt situații de egalitate și patru schimbări la conducere pe parcursul celor 40 minute de joc efectiv. Confruntarea a opus două dintre cele mai importante individualități ale generației 2004, cel puțin pe baza prestațiilor avute de sportivi în cadrul acestui turneu final.

Rezultatele zilei a 3-a și clasamentul final în cele două serii:

Grupa A
Baller Otopeni vs Dinamo CSS 6 București, scor 56-62
CSU Ploiești vs Panathinaikos PBA București, scor 47-49

Clasament
1. Dinamo CSS 6 București – 3/0 6 puncte
2. Baller Otopeni – 2/1 5 puncte
3. Panathinaikos PBA București – 1/2 4 puncte
4. CSU Ploiești – 0/3 3 puncte

Grupa B
U-BT 1 Cluj-Napoca vs CSȘ 4 București, scor 49-42
Laguna București vs LPS Bihorul Oradea, scor 47-49

Clasament
1. LPS Bihorul Oradea – 3/0 6 puncte
2. Laguna București – 2/1 5 puncte
3. U-BT 1 București – 1/2 4 puncte
4. CSȘ 4 București – 0/3 3 puncte

În urma acestor rezultate s-a stabilit programul jocurilor din semifinale, respectiv contând pentru locurile 5-8. Acesta este următorul:

Locurile 5-8
Panathinaikos PBA București vs CSȘ 4 București – ora 10.00
U-BT 1 Cluj-Napoca vs CSU Ploiești – ora 12.00

Semifinale
Dinamo CSS 6 București vs Laguna București – ora 14.00
LPS Bihorul Oradea vs Baller Otopeni – ora 16.00

Toate meciurile de sâmbătă (03.06) se vor desfășura la Sala LPS Bihorul.

Foto: Roby Boros