Generația 2004 a baschetului juvenil orădean a deschis cu dreptul Campionatul Național U15 masculin – ediția 2018/19. Formația antrenată de Alin Cureș a obținut trei victorii din tot atâtea partide în cadrul turneului desfășurat între 5 și 7 octombrie anul curent, la Sala LPS din Oradea.

De trei ori consecutiv vicecampioană a României, echipa orădeană a înregistrat succese convingătoare în debutul noii ediții de campionat, la o categorie de vârstă reintrodusă în calendarul oficial al Federației Române de Baschet după o pauză de patru ani. Iată rezultatele înregistrate de LPS Bihorul CSM Oradea la finele acestei săptămâni:

vs U-BT Cluj-Napoca, scor 77-61
vs CSȘ Viitorul Cluj-Napoca, scor 68-35
vs CSM Tîrgu Mureș, scor 90-64

Cu un bilanț general de 3-0, formația orădeană se instalează în fruntea Grupei A.

Cel de-al 2-lea turneu este programat pentru 3-4 noiembrie anul curent. În cadrul acestuia, formația din Oradea se va confrunta cu CS Amicii Pitești, respectiv cu LPS Viitorul CSU Pitești. Vom reveni cu informații referitor la locul de desfășurare al acestui turneu.

Ulterior, se va desfășura turneul al 3-lea, în perioada 1/2 decembrie. Atunci LPS Bihorul CSM Oradea va disputa meciurile cu CSU Brașov și CSȘ Sibiu.

In faza semifinala A se califica primele 4 echipe clasate in fiecare grupa, conform RGOCB ‐ clasament, si vor forma 2 grupe de 8 echipe.