Vlad Marinău, sportiv născut în anul 2003, a fost convocat la echipa națională U16 masculin a României pentru un turneu internațional. Baschetbalistul orădean, component al LPS Bihorul Oradea, recrutat în cadrul Academiei CSM Oradea, va participa la un eveniment organizat la Sofia.

Colectivul tehnic al echipei naționale U16 masculin a României este alcătuit din Flavius Lăpuște și Sergiu Popa. Vlad este unul dintre cei doar doi jucători născuți în anul 2003 dintre jucătorii convocați pentru această acțiune. Ceilalți sunt născuți în anul 2002.

Turneul internațional YDF de la Sofia se desfășoară sub sigla FIBA și reunește patru echipe naționale. Alături de cea a României și formația gazdă, Bulgaria, la turneu mai participă Macedonia și Kosovo.

Vlad Marinău este component al echipei LPS Bihorul 1 Oradea în cadrul Campionatului Național U16 masculin al României – ediția 2017/18. Totodată, el participă alături de LPS Bihorul în cadrul European Youth Basketball League – Zona Europa Centrală la categoria U15.

Pe parcursul sezoanelor anterioare, Marinău a fost campion al României la minibaschet și medaliat cu bronz la Campionatul Național U14 masculin. De asemenea, el a acumulat experiență internațională în ediția 2016/17 a European Youth Basketball League, unde a reușit să se califice alături de LPS Bihorul în playoff-ul zonei Europa Centrală. În plus, pe parcursul verii anului 2017, Vlad a participat la mai multe acțiuni internaționale, fiind selectat la loturile 2002 și 2003, care au participate la evenimente în Grecia și Bulgaria.