Vlad Marinău a fost convocat la echipa națională U16 masculin a României pentru acțiunea din luna decembrie a acestui an. Reunirea este programată pentru data de 15 decembrie, la București.

Sportivul Academiei CSM Oradea se numără între cei 20 de jucători convocați la lotul lărgit. Acesta va efectua patru zile de cantonament, urmând ca 15 dintre aceștia să fie reținuți pentru Balcaniada ce va avea loc tot la București, între 19 și 21 decembrie anul curent. La acest eveniment vor participa formațiile similare ale Bulgariei, Serbiei și Ungariei.

Acțiunea este coordonară de către Claudiu Fometescu (antrenor federal), Igor Georgiev (coordonator), Flavius Lăpuște (antrenor principal), respectiv Sergiu Popa (antrenor asistent).

Marinău este unul dintre cei doar doi jucători născuți în anul 2003 convocați în lotul lărgit pentru această acțiune. De notat că Vlad a participat deja în această vară la alte trei acțiuni ale echipei naționale. Este vorba despre o acțiune în Grecia și două în Bulgaria.

Reamintim faptul că Vlad Marinău a fost component al echipei care a câștigat medalia de aur la Campionatul Național de mini baschet 2015. El a cucerit medalia de bronz la Campionatul Național U14 masculin 2017. Actualmente face parte din echipa U16 a LPS Bihorul Oradea în Campionatul Național al României – ediția 2017/18, respectiv în cea U15 care participă în European Youth Basketball League, Europa Centrală – ediția 2017/18.