Vlad Marinău a încheiat participarea la Balkanic Next Star 2017, eveniment organizat la București între 19-21 decembrie, care a completat o săptămână în programul echipei naționale a României. Sportivul recrutat în cadrul Academiei CSM Oradea, ce evoluează ca și conducător de joc la LPS Bihorul Oradea în competițiile de club interne și internaționale, a bifat două prezențe în cadrul competiției la care au participat formaiile similare ale Serbiei, Bulgariei și Ungariei.

În ziua inaugurală a turneului, Vlad a jucat 10 minut și 1 secunde. El a contabilizat o recuperare ofensivă și a pierdut o posesie. Tricolorii au depășit Bulgaria cu scorul de 56-48. De notat că adversarul întâlnit are în componență un jucător la Real Madrid și unul la CSKA Moscova.

În meciul cu Serbia, de joi (21.12), Vlad a bifat 12 minute și 37 secunde de joc. El a contabilizat o pasă decisivă și o intercepție, fără posesie pierdută și în pofida numărului limitat de minute a adus siguranță în jocul echipei, chiar dacă în condițiile date este dificil să simți ritmul jocului și nivelul de agresivitate al oponentului. România a pierdut acest meciul cu scorul de 62-80.

Marinău nu a fost utilizat în meciul cu Ungaria. Staff-ul tehnic al României a avut la dispoziție 15 jucători pentru acest turneu, unul în cadrul căruia au evolut doar doi jucători născuți în anul 2003. Vlad și Ștefan Grasu. În condițiile unui turneu de verificare este limpede că staff-ul tehnic dorește să aibă o imagine cât mai clară cu privire la potențialul actual al cât mai multor jucători. Chiar și așa, sportivul orădean a jucat în două partide și se întoarce acasă după o experiență de o săptămână în sânul celor mai buni jucători de baschet ai României născuți în anul 2002.

Reamintim că anul 2017 a cuprins alte trei acțiuni sub tricolor pentru Vlad Marinău. El a participat la un turneu în Grecia și două în Bulgaria. Totodată, Marinău a acumulat experiență în European Youth Basketball League la nivel de club și a cucerit medalia națională de bronz alături de generația 2003. În plus, Vlad joacă în Campionatul Național U16 al României, unde are un an mai puțin decât majoritatea partenerilor de întrecere, însă  a avut comportări solide și rezultatele echipei au fost cele mai bune. De notat că Vlad Marinău a fost inclus între cei mai buni zece sportivi ai anului 2017 de către LPS Bihorul Oradea.

Pentru Vlad urmează o bine meritată vacanță, urmând ca noul an calendaristic să rezerve noi provocări, precum al 2-lea turneu din sezonul regulat EYBL, respectiv jocurile din faza de clasificare a Campionatului Național, cu speranța calificări în faza semifinală a competiției interne U16 masculin. Actualmente, Vlad Marinău este antrenat la LPS Bihorul Oradea de către Zoran Vranes, cel care a avut în echipa națională a Serbiei de la turneul recent încheiat la București un număr de trei foști elevi.

Foto: Alina Cojocaru Photography (Federatia Romana de Baschet – Facebook)