Vlad Marinău, component al echipelor U18 și U16 ale LPS Bihorul CSM Oradea, participant la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2018, de la Sarajevo, s-a numărat între laureații Galei LPS Bihorul pe anul calendaristic 2018. Născut în anul 2003, Marinău s-a situat pe locul al 3-lea în TOP 10, realizat de conducerea și specialiștii Liceului cu Program Sportiv Bihorul din Oradea.
.
Pe parcursul anului 2018, Vlad a mai obținut calificarea la turneul final al Campionatului Național U16 masculin – ediția 2017/18. De altfel, LPS Bihorul CSM Oradea s-a clasat pe locul al 6-lea în ierarhia finală. La această competiție au participat 37 de echipe din toată țara. De asemenea, Marinău a luat startul în European Youth Basketball League în sezonul 2017/18 și 2018/19, iar de-a lungul anului a răspuns pozitiv la toate convocările la loturile naționale ale României, optând să reprezinte tricolorul inclusiv în detrimentul unor acțiuni de individualizare.
.
Marinău este cel mai bine clasat sportiv în ierarhia LPS Bihorul pe anul 2018 la discipline cu mingea. De altfel, între primii zece s-au clasat șase sportivi de la judo, Vlad fiind singurul din altă disciplină între primii șapte sportivi ai anului. În top au mai intrat un jucător de volei și doi atleți. El a absentat motivat de la gală, fiind prezent la o nouă acțiune cu echipa națională U16 masculin a României.
.
Fără îndoială se impun felicitări sportivului, dar și antrenorilor, atât de la echipa de club, unde lucrează zilnic, cât și celor de la diferitele loturi naționale la care Vlad a fost prezent.
.
Reamintim că Vlad Marinău participă în această perioadă la Balkanic Next Star Cup 2018, de la Cluj-Napoca. El a jucat câte 25 minute în partidele câștigate de România U16 în compania formațiilor similare ale Bulgariei și Muntenegrului. Orădeanul a avut 6 puncte, 2 recuperări, o pasă decisive și o intercepție în primul meci, respectiv 6 puncte și 2 recuperări în cel de-al 2-lea.
.
Competiția continuă vineri (14.12) și sâmbătă (15.12), când tricolorii mici întâlnesc Macedonia și Ungaria. Întreg turneul se desfășoară la Sala Gheorghe Roman din Cluj-Napoca.