Vlad Marinău a fost numit în lotul de 12 jucători cu care delegația României se va deplasa la Sarajevo (Bosnia-Herțegovina) pentru participarea la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2018. Evenimentul se va desfășura între 9 și 18 august anul curent.

Născut în anul 2003, adică în vârstă de 15 ani, cu unul mai mic decât limita de vârstă impusă penru amintita competiție, Vlad este primul sportiv din cadrul proiectului comun dezvoltat de LPS Bihorul și Academia CSM Oradea care va participa la un Campionat European. Includerea lui Marinău în efectivul de 12 jucători reprezintă o încununare a unei munci intense de-a lungul ultimilor ani, în cadrul cărora a fost campion național de minibaschet și medaliat cu bronz la U14 masculin.

Vlad a răspuns afirmativ și a participat la toate acțiunile echipei naționale U15 și U16 a României de-a lungul ultimului an calendaristic, incluzând vara trecută și sezonul competițional 2017/18. În paralel, alături de activitatea la club, unde a lucrat pe parcursul ultimelor două sezoane sub comanda lui Zoran Vranes, Vlad Marinău a participat la campul YUBAC – cel mai cunoscut camp de baschet juvenil din spațiul ex-iugoslav, în cadrul căruia se lucrează elemente specifice uzuale în jocul de baschet.

De-a lungul timpului, Vlad a lucrat sub comanda lui Călin Pop, actualul coordonator al proiectului. Selecția și primii pași ai lui Vlad în baschet au fost efectuați sub îndrumarea Anamariei Mesaros, principalul responsabil în ceea ce privește selecția. Totodată se impune evidențiată munca depusă de Iancu și Marius Marinău, antrenorii de pregătire fizică ai lui Vlad, cel din urmă fiind chiar tatăl său.

Iată componeța completă a delegației României:

Cristian Cotoară – Agronomia Bucuresti
Anton Rotaru – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Toma Lungoci – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Stefan Grasu – CSU Stiinta Bucuresti
Dragos Axinte – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Matei Bodea – Agronomia Bucuresti
David Vaida – Agronomia Bucuresti
Vlad Marinău – LPS Bihorul CSM Oradea
Alexandru Lazăr – Agronomia Bucuresti
Tudor Todea – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Luca Domocoș – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
Mihai Cârcoană – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Staff-ul tehnic este alcătuit din:

Florin Nini – antrenor principal
Răzvan Cenean – antrenor asistent
Flavius Lăpuște – antrenor asistent
Liviu Dumitru – preparator fizic
Aba Balint – kintoterapeut
Igor Georgiev – antrenor coordonator

Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2018 demarează joi (09.08). Tricolorii se duelează cu Suedia, într-un meci programat să demareze la ora 18:45. În Grupa A mai evoluează echipele naționale ale Portugaliei, Marii Britanii, Irlandei si Luxemburgului. Primele două clasate avansează în grupa valorică 1-8, locurile 3 și 4 în faza grupelor vor juca în grupa valorică 9-16, iar ultimele două clasate în faza grupelor vor evolua în grupa valorică 17-24.

Toate meciurile pot fi urmărite în transmisiune directă pe site-ul oficial al competiției, click AICI.