Echipa U13 a LPS Bihorul Oradea a cucerit medalia de argint în ediția 2016/17 a Campionatului Național al României. Formația antrenată de Anamaria Mesaros și Alin Cureș, coordonată de către Călin Pop, a fost învinsă în finala comptiției găzduită între 31 mai și 4 iunie la Oradea. Dinamo CSȘ Nr. 6 București a devenit campioană a României dupp ce s-a impus cu scorul de 62-54.

Partida a fost controlată de echipa din capitală. Aceasta a înscris primele 12 puncte ale partidei și s-a desprins la 20-6. În sfertul al 2-lea, formația orădeană a reușit să înjumătățească deficitul, însă a încasat patru puncte în ultimele zece secunde ale reprizei. Dinamo a intrat la vestiare în avantaj, scor 30-19.

Repriza secundă a demarat favorabil echipei antrenate de Victor David. Diferența a urcat din nou la 14 lungimi cu zece minute înainte. Oradea nu a cedat, însă a fost în impoibilitate de a răsturna situația pe tabela de marcaj. Bihorenii au avut probleme cu greșelile personale, patru jucători de bază fiind descalificați pentru câte cinci greșeli personale. De asemenea, antrenorul Alin Cureș a fost descalificat pentru două greșeli tehnice.

Oradea a avut avantaj la recuperare ofensivă (29-20) și posesii pierdute (20-32). În schimb, Dinamo a fost mai precisă la aruncările din acțiune (42%-30%), De asemenea, bucureștenii au avut avantaj la intercepție (15-10), precum și la numărul de puncte marcate de la linia de pedeapsă (26-10).

Echipa LPS Bihorul Oradea în cadrul finalei CN U13 masculin: Rareș Teodorof Alexandru Novac-Iuhas, Bogdan Creț, George Ion, Andrei Popescu, Rareș Bozga, Andrei Caba, Bodan Mitrea, Norbert Banszki, Mario Hortea, Denis Pătcaș și George Pilca.

Aceasta este a 2-a medalie de argint obținută de generația 2004 a baschetului masculin orădean. Prima s-a consemnat în urmă cu un an, la CN minibaschet 2016, de la Mangalia.

În finala mică, desfășurată în deschiderea cele mari, Laguna București a depășit Baller Otopeni cu scorul de 60-47.

Clasamentul final

1. Dinamo CSȘ Nr. 6 București
2. LPS Bihorul Oradea
3. Laguna București
4. Baller Otopeni
5. U-BT 1 Cluj-Napoca
6. CSȘ Nr. 4 București
7. CSU Ploiești
8. Panathinaikos PBA București

Notă
Echipa LPS Bihorul Oradea ese alcătuită din sportivi recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea

Foto: Roby Boros