LPS Bihorul CSM Oradea a repurtat cel de-al 2-lea succes la turneul European Youth Basketball League – Zona Europa Centrală, U16 masculin – ediția 2018/19, de la Pardubice (Cehia). Formația antrenată de Călin Pop și Alin Roșu a dispus de Danube Future Stars, din Austria, scor 109-62.

Partida a demarat sub semnul echilibrului, primul act fiind adjudecat de austrieci cu scorul de 20-17. Continuarea a fost mai bună pentru orădeni, aceștia preluând conducere și trecând în control pe parcursul celui de-al 2-lea sfert. Scorul la jumătatea partidei a fost de 49-39.

Bihorenii s-au desprins decisiv în secvența a 3-a, pe parcursul căreia au marcat din nou 29 puncte, iar oponentul a izbutit doar 15. Astfel, cu zece minute înainte de final tabela de marcaj arăta 78-54. Ultimul sfert a consemnat un parțial de 31-8 în favoarea învingătorilor.

Oradea a avut procentaje superioare la aruncările din acțiune și mai multe reușite de la linia de pedeapsă. În plus, învingătorii au fost superiori la recuperare, au avut un număr dublu de pase decisive decât adversarul, iar raportul intercepțiilor a fost și mai mare (23-10). De notat că formația învingătoare a avut 64 puncte marcate din spațiul de trei secunde, respectiv un raport favorabil (34-16) de puncte marcate după posesie pierdută de adversar. De notat că echipa orădeană a totalizat 25 recuprări ofensive, având cu 18 aruncări din acțiune mai mult decât adversarul.

Similar meciurilor precedente, LPS Bihorul CSM Oradea a jucat în 11 oameni. A absentat Gabriel Pop. Nouă oameni au avut pste zece minute de joc, echipa având nouă marcator în această confruntare.

Cu un bilanț general de 2-2, LPS Bihorul CSM Oradea se întoarce de la Pardubice cu o nouă experiență utilă. Formația antrenată de Călin Pop și Alin Roșu se situează pe locul 3 din totalul de nouă poziții la jumătatea competiției, însă la egalitate cu loturile 4 și 5.

Cel de-al 2-lea turneu EYBL se va desfășura în luna februarie 2019, la Roma, în capitala Italiei. Până atunci echipa din Oradea va fi angrenată în Campionatul Național al României. De altfel, în perioada 2-3 octombrie anul curent, la Oradea, se va desfășura un turneu din aza inaugurală a competiției interne.