LPS CSM Oradea a repurtat cel de-al 3-lea succes la turneul final al Campionatului Național U14 masculin – ediția 2017/18. În reeditarea finalei din sezonul precedent la această generație, formația antrenată de Zoran Vranes și Alin Cureș, coordonată de Călin Pop și condusă la turneul final de la Otopeni de cei doi din urmă, a învins pe Dinamo CSȘ Nr. 6 București, formație antrenată de Victor David. Rezultatul final a fost de 74-56.

Jocul a demarat campioanei în exercițiu a României la generația 20014. Bucureștenii s-au desprins la peste zece puncte, scor 18-7, în primele minute de joc. Scorul s-a strâns, fiind de 20-14 la prima pauză. În secvența a 2-a, unde potrivit regulamentului specific este obligatorie folosirea altor jucători față de cei din primul act, scorul s-a menținut în favoarea lui Dinamo CSȘ nr. 6, însă jocul a fost mult mai echilibrat. La jumătatea întâlnirii tabela de marcaj indica o diferență de trei puncte, scor 35-32 în favoarea echipei din capitală.

Oradea a preluat conducerea în minutul 22, scor 38-37, prin reușita lui Denis Pătcaș. Au urmat patru schimbări la conducere, pentru ca LPS CSM să reușească un parțial de 13-3 cu care s-a încheiat actul al 3-lea. Scorul după 30 minute de joc a fost de 54-44 în favoarea bihorenilor. Sfertul decisiv a fost controlat de jucătorii conduși de pe margine de către Alin Cureș și Călin Pop, avantajul crescând la un maxim de 20 puncte pe tabela de marcaj.

Defensiva orădeană a reușit o performanță remarcabilă în duelurile cu Victor Petrescu, unul dintre cei mai de perspectivă jucători ai generației 2004. Acesta a fost limitat la doar 24 minute pe parchet, fiind descalificat pentru cinci greșeli personale.

În pofida procentajului inferior la aruncările din acțiune și a celor 14 aruncări libere mai puțin executate, formația din Oradea a reușit să se impună. LPS CSM a avut avantaj la recuperare ofensivă (17-7), posesii pierdute (16-20) și intercepții (12-5).

Denis Pătcaș a contabilizat 31 puncte (14/23 la aruncările din acțiune, incluzând 76% la încercările de două puncte), 3 recuperări, 3 intercepții și 2 pase decisive, Bogdan Creț a adăugat 23 puncte, 9 recuperări, 3 intercepții și 2 pase decisive pentru formația învingătoare.

Au mai contribuit Andrei Caba – 6 puncte, Andrei Popescu – 5 puncte, 9 recuperări, Rareș Teodorof – 4 puncte, 7 recuperări, 3 intercepții, George Pilca și Rareș Bogza – câte 2 puncte, respectiv Raul Igna – 1 punct. Au mai jucat Alexandru Novac-Iuhas, Raul Buzguța, Dragoș Tomoiagă respectiv Mihai Galchiș.

În replică, Bogdan Seitan și Ionuț Onițoiu au avut câte 14 puncte pentru Dinamo CSȘ Nr. 6 București.

LPS CSM Oradea are 3-0 la general și administrează formației campioane la generația 2004 primul eșec la turneul final. Urmează două meciuri foarte importante în ultimele două zile ale turneului de la Otopeni. Iată programul:

– 2 iunie, vs CS Otopeni
– 3 iunie, vs Laguna București

Foto: Roby Boros