Miercuri (20.12), la Arena Antonio Alexe, s-a desfășurat Serbarea de Crăciun a Academiei CSM Oradea. Evenimentul, devenit deja o tradiție, a reunit un număr de aproape 1.500 oameni pentru a-l întâmpina pe Moș Crăciun.

Evenimentul a demarat cu un scurt istoric a Academiei CSM Oradea, amintindu-se începutul aventurii, numărul de sportivi legitimați și grupe existente la această oră, dar și faptul că Vlad Marinău reprezintă baschetul juvenil orădean în aceste zile la Balkanic Next Star, în echipa națională a României – generația 2002, chiar dacă el este cu un an mai tânăr.

Seara a continuat cu meciul dintre antrenori și părinți. La acesta au asistat, copiii din cadrul Academiei CSM Oradea de o parte a tribunelor, respectiv părinții, aparținătorii și simplii spectatori de cealaltă parte a tribunelor. De notat că dacă în echipa antrenorilor au evoluat o serie de foști jucători de seamă ai echipelor orădene de baschet la nivel de seniori, în echipa părinților s-au evidențiat la rândul lor o serie de foști practicanți la nivel juvenil a acestei discipline sportive.

Confruntarea a fost oficiată de către profesorul Ioan Feflea, echipele fiind conduse de la margine de către Anamaria Mesaros, coordonatorul cademiei CSM Oradea, respectiv Martin Zeno și Obie Trotter, jucătorii americani ai CSM CSU Oradea.

Pauzele dintre sferturi au fost presărate cu concursuri de îndemânare și precizie specifice jocului de baschet. A fost un concurs individual, respectiv mai multe întreceri în care s-au format echipe din care au făcut parte câte un copil, un părinte și un antrenor.

Nu a lipsit muzica specifică sărbătorii de Crăciun, iar la final jucătorii echipei de seniori CSM CSU Oradea au trecut în pielea lui Moș Crăciun, împărțind cadouri tuturor copiilor înscriși în cadrul Academiei CSM Oradea.

S-au adus mulțumiri tuturor factorilor care fac posibilă activitatea Academiei. Sponsorii, partenerii, instituțiile de învățământ și o serie de persoane care răspund întotdeauna pozitiv la nevoile sau solicitările Academiei CSM Oradea. Desigur, s-au adus mulțumirile și recunoștința cuvenite părinților, cei care susțin necondiționat activitatea baschetbalistică. Nu puteau fi omiși nici profesorii, antrenorii și colaboratorii care se ocupă de pregătirea tinerilor practicanți ai baschetului.

Galerie foto de la eveniment – AICI