Generația 2003 din baschetul juvenil orădean, alcătuită din sportivi recrutați în Academia CSM Oradea, sub denumirea de LPS Bihorul Oradea, a reușit să se califice în playoff-ul European Youth Basketball League – ediția 2016/17. Amintita grupare a participat în competiția U14.

Colectivul tehnic, alcătuit din antrenorii Zoran Vranes, Anamaria Mesaros și Paula Nica, preparatorul fizic Iancu Marinău, coordonați de Călin Pop, a reușit să ghideze formația orădeană spre un bilanț general de șapte victorii și o singură înfrângere.

Calificarea a fost obținută în urma celor de-al 2-lea turneu din faza grupelor. Echipa orădeană a încheiat turneul numărul 2 al European Youth Basketball League cu un bilanț impecabil de patru victorii și nicio înfrângere.

Oradea a încheiat grupa de nouă echipe din care au făcut parte formații provenite din Ungaria, Serbia, Muntenegru, FYROM și Cehia, pe locul al 2-lea. Bilanțul general al LPS Bihorul a fost de 7 victorii și o înfrângere.

Iată rezultatele înregistrate în cadrul fazei grupelor:

Prin clasarea pe locul al 2-lea, în urma lui KK Feniks, generația 2003 a baschetului orădean s-a calificat la turneul final al Zonei Europa Centrală din European Youth Basketball League. Acesta avea să fie un nou rezultat impresionant, după titlul național obținut de această generație în 2015, la Mangalia.

LPS Bihorul Oradea, având în componenți jucătorii și antrenorii din cadrul Academiei CSM Oradea, a participat la playoff-ul EYBL Central Europe în luna aprilie a anului 2017, la Debrecen, unde s-a clasat pe locul 8. Iată rezultatele obținute:

LPS Bihorul vs KK Feniks 2010, scor 61-80
LPS Bihorul Oradea vs Bayern Munchen, scor 56-97
Mladost Zemun vs LPS Bihorul Oradea, scor 75-86
Debreceni Kosarlabda Akademia vs LPS Bihorul Oradea, scor 64-85

Protagoniștii acestui parcurs continental au fost: Paul Bembea, Vlad Marinău, Raul Ciaca, Alexandru Bot, Viorel Gabriel Pop, George Vicaș, Alexandru Vancea, George Usca, Victor Lunca, Szabolcs Huszar, Paul Ghib, Vlad Medeșan, Alex Tămășdan, Radu Sburlea, Alexandru Sandor, Remus Porumb.

Aceasta a fost prima aventură continentală de asemenea anvergură din istoria colaborării dintre LPS Bihorul Oradea și Academia CSM Oradea.