Echipa U13 băieți a CSȘ LPS Bihorul Oradea s-a calificat la turneul final al Campionatului Național U13 masculin – ediția 2014/15. Formația antrenată de către Călin Pop a participat la turneul de baraj desfășurat la Sibiu, între 15 și 17 mai, unde a obținut două victorii din cele trei partide disputate. Evenimentul s-a desfășurat în Sala Transilvania.

În prima zi de întreceri, echipa orădeană a repurtat victorii convingătoare ce i-au asigurat calificarea la turneul final înaintea disputării ultimului meci. Iată rezultatele echipei LPS Bihorul la turneul de baraj:

Sâmbătă (16.05), LPS Bihorul vs CSȘ Unirea Iași 60-25
Sâmbătă (16.05), LPS Bihorul vs ACS Dan Dacian București 83-34
Duminică (17.05), LPS Bihorul vs CSU Sibiu 38-94

Ultimul meci al acestui turneu a fost transmis în direct pe internet, prin intermediul eforturilor depuse de CSU Sibiu.

LPS Bihorul Oradea și-a atins, astfel, obiectivul trasat pentru echipa U13 masculin în acest sezon competițional. Echipa va participa la turneul final, programat a se desfășura între 27 și 31 mai, la București, în Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul.

Echipa orădeană, alcătuită din sportivi născuți în anul 2002 sau mai tineri, a avut următoarea componență la turneul de la Sibiu:Răzvan Popa, Vlad Igna, Paul Huciu, Dan Crăciun, Andrei Vlad, George Hălmăjan, Tudor Zoicaș, Luca Novero, Raul Samuil, Alex Tădășdan și Vlad Marinău. Antrenor Călin Pop.

Notă
Echipa este alcătuită din sportivi selectați în cadrul academiei de baschet CSM Oradea.