Călin Pop, antrenor și coordonator al grupelor mari din cadrul Academiei CSM Oradea, a obținut cel mai mare punctaj în proba scrisă a examenului de licențiere pentru categoria A – sesiunea aprilie 2018. Acest exament a fost susținut la București, în organizarea Federației Române de Baschet și Colegiului Central al Antrenorilor de Baschet.

Multiplu campion al României la nivel juvenil, antrenor ce a dat primului eșalon și primei reprezentative feminine a României un număr important de sportive, Călin Pop a obținut 50.25 puncte în proba scrisă. La examenul de licențiere categoria A nu se organizează probă practică, punctajul final urmând a fi stabilit de alte activități întreprinse de antrenorii ce activează în baschetul juvenil.

FR Baschet a anunțat că așteaptă să-i fie transmise informații despre activitățile realizate de către Călin Pop. Cert este că antrenorul din cadrul Academiei CSM Oradea a obținut cu cel puțin 18 puncte mai mult decât oricare alt participant la examentul de licențiere categoria A din sesiunea aprilie 2018.

Licența de categorie A permite posesorului să antreneze la următoarele categorii de vârstă: U18, U20 și Liga 1. Următorul și practic ultimul pas pentru antrenorul care posedă această categorie de licențiere este AA, cu care se poate antrena o echipă din Liga Națională.

Foto: Roby Boros