La sfârșitul săptămânii precedente, trei dintre grupele academiei de baschet CSM Oradea au avut programate meciuri contând fie pentru campionatul României, fie pentru cel al Ungariei.

Duminică (12.10), Sala LPS din Oradea a găzduit meciul dintre LPS CSM U Oradea și U Mobitelco 3 Cluj-Napoca, contând pentru prima etapă a fazei de calificare în Campionatul Național U13 al României. Partida a fost adjudecată de elevii lui Călin Pop cu scorul de 63-36. La jumătatea partidei scorul a fost egal, 23-23.

Următorul meci al echipei U13 este programat pentru finele acestei săptămâni, la Târgu-Mureș, în compania echipei Gladius din localitate.

Echipa Anamariei Mesaros, alcătuită din baschetbaliști născuți în anul 2004, a participat la un turneu de grupa valorică A. Desfășurat la Nyiregyhaza, acesta a consemnat două meciuri în compania grupelor GKS Nyiregyhaza din localitate. Orădenii s-au impus cu 92-10 în meciul cu echipa a 2-a a clubului amintit, respectiv cu 46-35 în partida cu prima echipă de la același club.

În fine, grupa 2005 a academiei CSM Oradea, condusă de către Zoltan Hidi, a participat la un turneu de grupa valorică B. Acesta a avut loc la Debrecen, acolo unde roș-albaștrii au obținut o victori, scor 24-23, în fața unei echipe mixte formată dinZiccer Tigrisek și Dózsa Oroszlánok. În schimb, CSM-ul a pierdut meciul cu Ziccer Tigrisek.

Foto: Roby Boros