Echipa U13 a LPS Bihorul Oradea a înregistrat victorii pe linie în cadrul celui de-al 3-lea turneu din cadrul fazei semifinale a Campionatului Național al României rezervat sportivilor născuți după data de 1 ianuarie 2003. Formația alcătuită din sportivii Academiei CSM Oradea a obținut cinci victorii și se află într-o situația favorabilă pentru a se califica la turneul final al campionatului.

Evenimentul desfășurat la Sala LPS din Oradea a demarat vineri (18.03) dimineața, cu un meci restant. LPS Bihorul și U Mobitelco 2 Cluj au disputat partida pe care au amânat-o de la primul turneu al fazei semifinale. Atunci orădenii s-au îmbolnăvit și au avut nevoie de tratament medical, fiindu-le imposibil să dispute acest meci după ce în precedentele jocuri ale turneului inaugural din această fază au jucat în formulă incompletă.

Ulterior, elevii lui Dusan Petrovic, Anamaria Mesaros, Călin Pop și Marius Marinău au avut meciuri în compania primelor două clasate la jumătatea fazei semifinale, în compania unei echipe ce va emite pretenții serioase la campionatul de minibaschet din acest an, programat a se desfășura la Cluj-Napoca și au încheiat evenimentul de la Oradea în compania aceluiași adversar pe care l-au avut și în deschidere.

Iată rezultatele înregistrate echipa orădeană la turneul semifinal cu numărul 3, găzduit la Sala LPS:

LPS Bihorul vs U Mobitelco 2 Cluj, scor 116-30 (restanță)
LPS Bihorul vs Baller București, scor 71-68
LPS Bihorul vs CS Otopeni, scor 68-1
LPS Bihorul vs Phoenix Constanța, scor 78-39
LPS Bihorul vs U Mobitelco 2 Cluj, scor 54-17

În cadrul acestui turneu, colectivul tehnic al echipei orădene a apelat și la jucători născuți în anul 2004. Aceștia au convins în perioada premergătoare turneului, dovadă în acest sens fiind importanța antrenamentului. În plus, acești jucători au posibilitatea să câștige în experiență la un nivel bun înaintea participării la festivalul de minibaschet, programat a se desfășura în lunile iunie-iulie ale acestui an.

Bilanțul formației bihorene este de 9 victorii și 2 înfrângeri în faza semifinală. Ultimul turneu se va desfășura în luna aprilie, urmând ca în perioada următoare să se stabilească locul de desfășurare al acestuia.