După-amiaza de vineri a rezervat trei victorii pentru echipele LPS Bihorul Oradea la Campionatul Național de mini baschet – ediția 2015, de la Mangalia. În urma acestor rezultate, toate cele trei echipe au șansa de a-și câștiga grupa din care fac parte.

LPS Bihorul 1 a învins pe Laguna 1 București cu scorul de 26-25. Partida a demarat sub semnul echilibrului, secvența inaugurală încheindu-se la egalitate, 5-5. Actul al 2-lea a consemnat desprinderea celor de la Laguna, scorul după 20 minute de joc fiind de 17-10.

Actul al 3-lea a confirmat superioritatea Lagunei, echipă ce a reușit să împiedice echipa orădeană să-și desfășoare jocul de tranziție. Astfel, bucureștenii s-au desprins la 11 puncte, dar la intrarea în sfertul 4 tabela de marcaj indica scorul de 25-16.

În sfertul decisiv, LPS Bihorul a înscris zece puncte fără replică din partea adversarului. De altfel, Oradea a înscris ultimele 12 puncte ale acestei partide. Coșul victoriei a purtat semnătura lui George Vicaș (foto). În prealabil, elevii lui Călin Pop și Anamaria Mesaros au irosit mai multe aruncări, irosind șansa de a trece în avantaj.

Trebuie subliniat faptul că secvența decisivă a consemnat un nivel de apărare extrem de bun pentru bihoreni. Mai mult, revenirea din sfertul decisiv confirmă încă o dată că echipa orădeană dispune de o pregătire fizică foarte bună, lucru ce a ajutat-o și în alte meciuri la acest turneu.

În finală, LPS Bihorul 1 Oradea se duelează cu ACS Dan Dacian 1 București. Partida se va desfășura în cursul zilei de sâmbătă.

LPS Bihorul 2 Oradea a depășit pe CSO Voluntari cu scorul de 35-20. Partida a fost controlată de elevii lui Zoltan Hidi, care s-au instalat la conducere de la început și au controlat situația pe tabela de marcaj până la final.

Echipa a 2-a va disputa finala Grupei Galbene în compania formației ACS Viitorul București. Și acest meci se dispută sâmbătă.

În fine, LPS Bihorul 3 a depășit pe ABC Shooters Ploiești, scor 58-19. Acesta este al 7-lea succes din opt jocuri disputate în Grupa Albastră, pentru echipa condusă de Paula Nica, cu ajutorul Anamariei Mesaros și al lui Călin Pop. Orădenii se situează pe locul al 2-lea în această grupă.

Programul de sâmbătă:

LPS Bihorul 3 Oradea vs Aurel Vlaicu 2 București – ora 8:00
LPS Bihorul 2 Oradea vs Viitorul București – ora 12:00
LPS Bihorul 1 Oradea vs Dan Dacian 1 București – ora 12:30

Meciurile echipei 1 și 3 pot fi urmărite în transmisiune directă pe platforma YouTube a FR Baschet.