LPS Bihorul Oradea a repurtat două victorii și a suferit o înfrângere la turneul de clasificare ce a deschis sezonul competițional 2015/16 în Campionatul Național la categoria U14 masculin (născuți după 1 ianuarie 2002). Formația antrenată de către Dusan Petrovic și Călin Pop a participat la turneul găzduit de Timișoara, unde s-a clasat pe locul al 2-lea și implicit s-a calificat în faza următoare a competiției.

Tinerii baschetbaliști orădeni au deschis sezonul cu un meci împotriva campioanei în exercițiu a României la această generație, CSȘ Eko Sighetu Marmației. Meciul s-a desfășurat în cursul dimineții de sâmbătă (19.09). Partida a fost adjudecată de maramureșeni, aceștia impunându-se cu scorul de 56-48. A fost un prim semn pozitiv, formația orădeană fiind clasată pe locul al 8-lea în ediția 2014/15 a campionatului U13, adjudecat de Sighetu Marmației la turneul final desfășurat la București.

Seara de sâmbătă (19.09) a consemnat un duel cu CSȘ Viitorul Cluj-Napoca. Partida a fost controlată de sportivii Academiei de baschet CSM Oradea, iar rezultatul final a fost de 78-36.

Dimineața zilei de duminică (20.09), a consemnat jocurile ultimei runde. LPS Bihorul s-a duelat cu CSȘ Bega Timișoara. Partida a fost controlată de orădeni, grație unui nivel de apărare ridicat. Rezultatul final a fost de 66-26.

Clasament final

1. Sighetu Marmației – 6 puncte
2. Oradea – 5 puncte
3. Cluj – 4 puncte
4. Timișoara – 3 puncte

Primele trei clasate au avansat în faza următoare a Campionatului Național U14 masculin – ediția 2015/16.

Pentru Academia de baschet CSM Oradea urmează startul sezonului cu echipa U13. Aceasta va participa la turneul de clasificare găzduit la Cluj. Aici participă șase echipe, primele patru urmând să se califice mai departe.

Notă
Echipele U13 și U14 participă pentru LPS Bihorul Oradea și sunt alcătuite din sportivi selectați în Academia de baschet CSM Oradea