Duminică (05.05) este o zi specială pentru baschetul juvenil orădean. Două echipe se luptă pentru medalii în cursul acestei zile. La distanță de aproximativ 600 kilometri una de cealaltă, echipele U18 și U15 ale LPS Bihorul CSM Oradea vor juca în meciuri ce vor stabili clasarea finală în Campionatul Național al României la amintitele categorii de vârstă, în ediția 2018/19.

Cu începere de la ora 13:00, la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu din București, echipa U15, antrenată de Zoran Vranes și Alin Cureș, condusă la turneul final de cel din urmă, întâlnește pe CSM București în finala mică a competiției. Cele două formații se duelează pentru a 2-a oară la turneul final din acest an.

După trei clasări consecutive pe locul al 2-lea, echipa generației 2004 va încerca să rămână pe podium. La capătul unui sezon solid, ce a implicat calificare în playoff-ul European Youth Basketball League, Zona Europa Centrală – ediția 2018/19, LPS Bihorul CSM Oradea încearcă să obțină medalia de bronz la această categorie.

2

Apoi, în jurul orei 14:30, la Arena Antonio Alexe din Oradea, echipa U18, antrenată și condusă de Zoran Vranes și Valeria Scheiner, se duelează cu U-BT Cluj-Napoca. Meciul contează pentru finala competiției, miza fiind titlul național la această categorie de vârstă.

Formația bihoreană abordează acest meci cu mai multe probleme de efectiv. Totodată, adversar este echipa care a câștigat toate meciurile disputate în acest sezon competițional, 28 la număr. Va fi ultimul meci la nivel de juniori pentru David Randiș, Raul Mureșan și Cristian Milaș.