La finele săptămânii precedente au avut loc noi jocuri cu participarea echipelor de baschet juvenil ale CSȘ LPS Bihorul Oradea. Este vorba despre echipele U13 și U12.

În cadrul etapei a 7-a din faza de calificare, echipa U13 a depășit pe ACS Gladius Târgu-Mureș cu scorul de 70-48. Acest rezultat garantează echipei pregătite de Călin Pop calificarea în faza semifinală a Campionatului Național la această categorie de vârstă. Formația orădeană mai are un meci de disputat în această fază a competiției, dar este deja asigurată de locul în faza următoare.

În schimb, echipele U12 ale CSȘ LPS Bihorul Oradea au obținut rezultate contradictorii în etapele săptămânale din campionatul Ungariei la acest nivel. Iată rezultatele obținute:

Grupa valorică A
LPS Bihorul 1 vs Ziccer Tigrisek, scor 45-49
LPS Bihorul 1 vs GKS Nyiregyhaza, scor 51-67

Grupa valorică C
LPS Bihorul 2 vs Zsakolo Zsirafok, scor 77-50
LPS Bihorul 2 vs Nyirsulis Solymok, scor 58-34

Așadar, prima echipă a pierdut de două ori, pentru ca cea de-a 2-a să bifeze două succese. În urma acestor rezultate ambele echipe ajung în grupa valorică B. Diferența contă în faptul că prima echipă a căzut din grupa valorică A, iar a 2-a echipă a promovat din grupa valorică C.

Notă
Echipele U13 și U12 sunt alcătuite din jucători de la academia de baschet CSM Oradea

Foto: Roby Boros