Echipa U13 a LPS Bihorul Oradea a încheiat turneul inaugural al Campionatului Național al României – ediția 2017/18 cu o victorie muncită, în compania echipei Valbon Arad. Partida s-a desfășurat duminică (22.10), la Sala LPS Bihorul din Oradea și s-a terminat cu scorul de 87-70.

Jocul a demarat extrem de bine pentru formația arădeană. Aceasta a reușit să se desprindă la peste zece puncte pe parcursul primelor zece minute de joc, mizând pe calitatea individuală cu adevărat remarcabilă a unui jucător în faza de atac. Oradea a replicat în secvența a 2-a, atunci când potrivit regulamentului fiecare echipă trebuie să joace cu alți cinci jucători plus o schimbare. LPS Bihorul a anulat întreg defiticul și a preluat conducere. Finalul reprizei a permis gazdelor să se desprindă la 13 lungimi, scor 48-35.

Valbon Arad a încercat să revină în joc în repriza secundă, atunci când regulamentul permite folosirea tuturor jucătorilor din lot. Mizând în continuare pe jocul sportivului amintit, născut în anul 2006 (cu un an mai mic decât limita de vârstă), formația vizitatoare a reușit să se apropie la două posesii. Jocul colectiv în ambele faze și-a spus cuvântul în favoarea băieților lui Zoltan Hidi și Alin Cureș. Chiar dacă trei jucători ai LPS Bihorul au fost descalificați pe parcursul acestui meci și un altul a lipsit din cauza unei accidentări suferite într-un meci anterior, Oradea a terminat în forță meciul și a repurtat cel de-al 4-lea succes din totalul de cinci partide disputate în cadrul turneului de la Oradea.

Remarcabil este faptul că generația 2005 a baschetului orădean continuă în aceeași notă precum o fac generațiile 2002, 2003 și 2004. Jocul colectiv, construit evident în jurul calităților individuale, fie ele de natură fizică ori de talent, este principalul ingredient în evoluțiile echipei.

Vom reveni cu rezultatele complete ale turneului de la Oradea. Cert este că LPS Bihorul, cu sportivii Academiei CSM Oradea, are un bilanț general de 4-1 la jumătatea fazei de calificare și se situează pe locul al 2-lea în clasament. Primele trei clasate la încheierea acestei faze se califică în faza următoare a competiției.