Turneul final al Campionatului Național U13 masculin – ediția 2015/16 se va desfășura între 30 mai și 3 iunie anul curent, la Constanța. Evenimentul a fost atribuit echipei CSȘ Nr. 1 Phoenix din localitate și se va desfășura la Sala Sporturilor.

Competiția reunește opt echipe. Cinci dintre acestea sunt din capitală – Dan Dacian, Laguna Sharks, BC Slam, 4Sports și Baller, acompaniate fiind de formația constănțeană, U-Mobitelco 1 Cluj-Napoca și LPS Bihorul Oradea. Gruparea bihoreană este alcătuită din sportivii Academiei CSM Oradea și este antrenată de către Dusan Petrovic și Anamaria Mesaros. Din staff-ul tehnic mai fac parte Călin Pop (antrenor coordonator), Marius Marinău (preparator fizic) și Paula Nica (colaborator).

În cadrul acestui turneu, participantele vor fi repartizate în două grupe de câte patru echipe fiecare. În prima fază fiecare echipă va juca trei meciuri. Primele două clasate în cele două grupe se califică pentru semifinale, pentru ca ultimele două să participe la turneul de clasament rezervat locurilor 5-8.

Echipa orădeană și-a câștigat grupa din care a făcut parte în faza semifinală și se prezintă la turneul de la Constanța cu o serie activă de nouă victorii consecutive. Sportivii Academiei CSM Oradea au un bilanț general de 20 victorii și 4 înfrângeri în actuala ediție de campionat.

Generația 2003 a LPS Bihorul este campioană în exercițiu a României, performanță pe care a stabilit-o la Mangalia, în urmă cu zece luni.