Echipa U14 a LPS Bihorul Oradea a repurtat trei victorii din tot atâtea partide disputate în cadrul primului turneu din faza semifinală a Campionatului Național al României – ediția 2016/17. Această performanță se consemnează la distanță de o săptămână după parcursul impecabil al generației 2003 în cel de-al 2-lea turneu din cadrul European Youth Basketball League – Zona Europa Centrală.

Prezentă la Tîrgu Mureș, locul de desfășurate al primului turneu semifinal în grupa din care face parte, LPS Bihorul Oradea, formată din sportivii recrutați în Academia CSM Oradea, a înregistrat următoarele rezultate:

cu ACS Baller Otopeni, scor 82-66
cu Laguna București, scor 83-73
cu CSȘ Târgoviște, scor 83-46

Parcursul acesta este cu atât mai valoros cu cât programarea jocurilor a făcut ca echipa orădeană să joace în aceeași zi în compania celei mai remarcabile individualități de la această categorie de vârstă, după care s-a duelat cu una dintre principalele favorite ale acestei faze a competiției. Ambele meciuri s-au încheiat cu victorii concludente pentru orădeni.

Remarcabilă este media ridicată de puncte marcate. De altfel, orădenii au arătat că pot să rămână la fel de productivi pe faza ofensivă indiferent de tipul adversarului, respectiv de natura provocării, deoarece partida cu Laguna s-a disputat aproape de miezul nopții și a venit după un meci foarte solicitant din punct de vedere fizic și tactic pentru întreaga echipă.

Reamintim că antrenoii echipei sunt Zoran Vranes și Paula Nica. Preparator fizic este Iancu Marinău. Antrenor coordonator este Călin Pop.

Cel de-al 2-lea turneu din faza semifinală se va desfășura în luna februarie. Vom reveni cu locul de desfășurare al acestuia.