Echipa U14 a LPS Bihorul Oradea a pierdut meciul cu U-BT Cluj-Napoca, din cadrul etapei a 7-a în faza de calificare a Campionatului Național al României – ediția 2016/17. Meciul s-a desfășurat vineri (25.11), la sala de sport a CE Partenie Cosma, din Oradea. Rezultatul final a fost de 57-63.

Partida a fost controlată de formația din Cluj. Aceasta s-a instalat la conducere de la început, în condițiile în care orădenii au avut mari dificultăți la finalizare. De altfel, în primul sfert, gazdele au marcat doar două coșuri din acțiune, văzându-se conduse cu scorul de 9-14.

Sfertul al 2-lea a fost mult mai bun din punct de vedere ofensiv pentru echipa orădeană. LPS Bihorul a reușit chiar să treacă pentru scurt timp în avantaj, dar Clujul a replicat prompt și a terminat repriza în avantaj minim, scor 33-32. A fost cea mai bună perioadă de joc pentru elevii lui Zoran Vranes din punct de vedere ofensiv.

Lucrurile s-au complicat din nou pe faza ofensivă, cu precădere la finalizare, pentru amfitrioni. Sfertul al 3-lea s-a derulat sub semnul echilibrului, Oradea reușind să vină din nou la conducere pentru o singură posesie. S-au consemnat și situații de egalitate, însă Clujul a terminat mai bine actul și conducea cu scorul de 48-44.

Sfertul decisiv a început favorabil vizitatorilor. Aceștia și-au dublat avantajul pe fondul marilor dificultăți avute de LPS Bihorul la finalizare. Finalul a fost palpitant, gazdele apropiindu-se la doar două puncte. Clujul a replicat și a gestionat mai bine finalul pentru a se impune la o diferență de șase puncte.

LPS Bihorul Oradea are 5-2 la general în urma acestui rezultat și se menține pe locul al 2-lea în Grupa 2 din cadrul fazei de calificare a Campionatului Național.