LPS Bihorul Oradea s-a clasat pe locul al 2-lea în Grupa A din faza preliminară a turneului final al Campionatului Național U14 masculin – ediția 2016/17. Formația antrenată de Zoran Vranes și Paula Nica, coordonată de Călin Pop și pregătită fizic de Iancu Marinău, a fost depășită de U-BT Cluj-Napoca, scor 43-81. Partida s-a desfășurat vineri (19.05), la CE Partenie Cosma din Oradea.

Formația din Cluj-Napoca a controlat partida de la un capăt la celălalt. Primul sfert a consemnat echilibru, fiind adjudecat de elevii Mioarei Iurian cu scorul de 19-16. Secvența a 2-a a reprezentat o problemă pentru orădeni, care au înscris doar nouă puncte și au încasat 24.

Lucrurile nu s-au schimbat în repriza secundă, acolo unde antrenorii au avut posibilitatea să apeleze la ce jucători doresc. LPS Bihorul s-a confruntat cu mari dificultăți în faza de atac, înregistrând multe posesii pierdute și a avut dificultăți la finalizare, inclusiv de la linia de pedeapsă. Astfel, U-BT Cluj-Napoca a câștigat partida și implicit grupa.

În pofida eșecului, elevii lui Zoran Vranes și Paula Nica s-au clasat pe locul al 2-lea în grupă și au avansat în semifinalele competiției, prezența în careul de ași fiind asigurată încă din ziua a 2-a.

Înregistrarea integrală a partidei poate fi urmărită AICI.

Rezultatele zilei a 3-a

Grupa A
4Sports Agronomia București vs Laguna București, scor 70-61
LPS Bihorul Oradea vs U-BT Cluj-Napoca, scor 43-81

Grupa B
Dan Dacian București vs Baller Otopeni, scor 88-52
Slam București vs CSȘ Târgu Jiu, scor 55-52

Clasament final în grupe

Grupa A
1. U-BT Cluj-Napoca – 6 puncte
2. LPS Bihorul Oradea – 5 puncte
3. 4Sports Agronomia București – 4 puncte
4. Laguna București – 3 puncte

Grupa B
1. Dan Dacian București – 6 puncte
2. Baller Otopeni – 5 puncte
3. Slam București – 4 puncte
4. CSȘ Târgu Jiu – 3 puncte

În asistență la jocurile desfășurate vineri (19.05), la Oradea, au fost nume importante ale baschetului românesc, precum Mircea Cristescu (vicepreședinte și fondator al U-BT Cluj-Napoca), Claudiu Fometescu (unul dintre cei mai longevivi jucători de baschet din istoria Ligii Naționale, în prezent antrenor federal) și mai mulți oameni de baschet din Oradea.

Sâmbătă (20.05), în cadrul zilei a 4-a de la turneul final, sunt programate jocurile contând pentru semifinale și locurile 5-8.

Semifinale
U-BT Cluj-Napoca vs Baller Otopeni – ora 13:00
Dan Dacian București vs LPS Bihorul Oradea – ora 15:00

Locurile 5-8
4Sports Agronomia vs CSȘ Târgu-Jiu – ora 09:00
Slam București vs Laguna București – ora 11:00

Toate partidele sunt transmise în direct pe YouTube – click AICI.

Foto: Roby Boros