Echipa U14 masculin a LPS Bihorul Oradea, alcătuită din sportivi selectați în cadrul academiei de baschet CSM Oradea, începe sezonul competițional 2015/16 la finele acestei săptămâni. Formația bihoreană va participa la un turneu contând pentru prima fază a competiției. Evenimentul va avea loc între 19 și 20 septembrie, la Timișoara, contând pentru Campionatul Național al României.

Echipele repartizate în grupa de la Timișoara sunt: CSȘ Bega din localitate, CSȘ Sighetu Marmației (campioana în exercițiu a României la U13, cu această generație), Viitorul Cluj-Napoca, respectiv LPS Bihorul Oradea. Se va juca în sistem fiecare cu fiecare, primele trei calificându-se mai departe.

Programul meciurilor echipei din Oradea este următorul:

Ziua 1 – sâmbătă, 19 septembrie
LPS Bihorul vs CSȘ Sighetu Marmației
Viitorul Cluj vs LPS Bihorul

Ziua 2 – duminică, 20 septembrie
CSȘ Bega Timișoara vs LPS Bihorul

La acest turneu, LPS Bihorul Oradea va fi condusă de pe bancă de către antrenorul Dusan Petrovic. El se află în fața primei aventuri în calitate de antrenor al acestei echipe. Tehnicianul în vârstă de 32 ani va conduce în paralel și echipa U13 din cadrul academiei.

Lotul U14 al LPS Bihorul Oradea este format din jucătorii academiei de baschet CSM Oradea care în sezonul 2014/15 au participat în Campionatul Național U13. Ei s-au calificat la turneul final, desfășurat la București, în cadrul căruia au obținut locul al 8-lea.

În competiția U14 sunt eligibili să participe sportivii născuți după data de 1 ianuarie 2002.