Echipa U16 masculin a LPS Bihorul Oradea a repurtat cel de-al 2-lea succes în cadrul fazei semifinale a Campionatului Național al României – ediția 2016/17. Formația antrenată de către Zoran Vranes și Zoltan Hidi, coordonată de Călin Pop, a depășit ACS MC Ball Mangalia.

Meciul desfășurat duminică (12.02), la Sala Partenie Cosma din Oradea, s-a încheiat cu scorul de 82-67. De notat că la acest meci au jucat și jucători născuți în anul 2003. Este a 2-a victorie consecutivă pe teren propriu și a 2-a în ultimele trei jocuri disputate de echipa U16 orădeană.

Componența echipei la meciul cu Mangalia: Vlad Marinău, Enzo Vescan, Alex Iepure, Paul Huciu, Cristian Milaș, David Randiș, Tudor Cuc, Andrei Mălan, Răzvan Popa, Dragoș Tomescu, Andrei Vlad și Raul Samuel.

Bilanțul general al acestei grupări este de 2-3 în Grupa 2 A după disputarea primelor cinci etape din faza semifinală. Oradea a amânat un meci, dar a disputat în devans un altul.

Următorul meci este programat pentru 26 februarie, în compania lui BC Slam București, la Oradea. Acesta contează pentru etapa a 7-a. Jocul din etapa a 6-a, similr celor din etapa a 2-a, a fost reprogramat pentru luna aprilie. Atunci, echipa U16 va avea două deplasări duble. Prima la Brăila și Mangalia, pentru meciurile cu echipele din aceste localități, iar a 2-a la București, pentru meciurile cu Laguna și Slam din capitală.

Notă
Echipa U16 este alcătuită din sportivi născuți în anul 2001 și 2002, fiind prima generație recrutată de Academia CSM Oradea.

Foto: Toth Serbescu Zita