LPS Bihorul CSM Oradea a repurtat o victorie în ultimul meci din cadrul turneului European Youth Basketball League – Zona Europa Centrală, categoria U16 masculin – ediția 2018/19, de la Roma, Italia. Echipa antrenată de Radovan Markovic și Alin Roșu a învins cu scorul de 71-60 pe Porsche Basketball-Akademie.
.
Într-un meci cu șapte schimbări la conducere și cinci egalități, LPS Bihorul CSM Oradea a reușit să se desprindă în sfertul decisiv, grație unui parțial de 18-4 cu care s-a încheiat partida. Orădenii au avut procentaj mai bun la două puncte, însă germanii au marcat impresionant de la mare distanță. Avantajul consemnat la recuperare ofensivă (9-3) a fost extrem de important în drum spre victorie.
.
Au fost utilizați 11 jucători, șapte între aceștia contribuit pe tabela de marcaj. George Vicaș a totalizat 23 puncte, Bogdan Creț a adăugat 14, iar Vlad Marinău a încheiat cu 11 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive pentru LPS Bihorul CSM Oradea. În replică, Denis Schnakenberg a reușit 13 puncte, 5 recuperări pentru germani.
.
Bilanțul general al orădenilor la acest turneu a fost de 1-3, iar în întreaga întrecere a fost de 3-5. Iată lista completă a rezultatelor înregistrate de LPS Bihorul CSM:
.
Turneul 1, în Cehia
vs BK Pardubice (Cehia), scor 73-90
vs KK Flash (Serbia), scor 78-42
vs Spania Basketball Academy (Spania), scor 54-83
vs Danube Future Stars (Austria), scor 109-62
.
Turneul 2, în Italia
vs EuroBasket Roma (Italia), scor 57-71
vs Novipiu Campus Piemonte Torino (Italia), scor 58-87
vs SBK Junior Levice (Slovacia), scor 46-72
vs Porsche Basketball-Akademie (Germania), scor 71-60
.
În cadrul acestor turnee, LPS Bihorul CSM Oradea a mizat pe următorii jucători: Andrei Popescu, Daniel Bacoș, Bogdan Creț, Luca Năstruț, Gabriel Pop, Rareș Șerban Bozga, George Vicaș, Remus Porumb, Raul Ciaca, Alexandru Vancea, Vlad Medeșan, Alin Rogojan, Vlad Marinpu, Alexandru Șandor, Rareș Teodorof și Paul Bembea.
.
La primul turneu echipa a fost antrenată de Călin Pop și Alin Roșu. La cel de-al 2-lea, Radovan Markovic și Alin Roșu au condus echipa.