LPS CSM 1 Oradea a cedat în confruntarea cu CSȘ Sighetu Marmației la turneul final al Campionatului Național U16 masculin – ediția 2017/18. Confruntarea desfășurată miercuri (23.05) s-a încheiat cu scorul de 75-80.

Elevii lui Zoran Vranes au avut o prestație solită, reușind să se mențină o bună parte din timpul de joc la conducere. Formația din Sighet a câștigat primul sfert la limită, după care orădenii au trecut în avantaj, desprinzându-se la peste zece puncte. Scorul la jumătatea confruntării a fost de 42-34 în favoarea LPS CSM 1 Oradea.

Defensiva bihorenilor a întâmpinat dificultăți în repriza secundă, atunci când a încasat 46 puncte. LPS CSM 1 Oradea conducea cu scorul de 60-57 la intrarea în secvența decisivă, însă a reușit să marcheze doar 15 puncte în ultimele zece minute de joc. Astfel, partida s-a încheiat cu victoria formației maramureșene.

Enzo Vescan a totalizat 28 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, George Vicaș a adăugat 23 puncte, 5 recuperări, Luca Novero a totalizat 9 puncte, 6 recuperări, Viorel Pop a contabilizat 7 puncte, 6 recuperări, 2 intercepții, Paul Huciu a terminat cu 6 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții, iar Raul Samuel a terminat cu 2 puncte și 3 pase decisive pentru formația orădeană.

Antrenorul Zoran Vranes a rotit nouă jucători în această partidă. Au absentat Vlad Marinău, Andrei Popescu și Rareș Florin Porumb.

Ciprian Albu a replicat cu 45 puncte (5/10 la trei puncte), 7 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții.

Următorul oponent al echipei orădene este CS Agronomia București. Meciul se dispută joi (24.05), ora 14:00, la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu din București.