LPS Bihorul CSM Oradea a pierdut meciul cu EuroBasket Roma din cadrul turneului European Youth Basketball U16 masculin – ediția 2018/19. Meciul s-a desfășurat joi (07.02), în capitala Italiei, fiind câștigat de gazde cu scorul de 71-57.
.
Echipa antrenată de Rade Markovic a câștigat primul sfert la limită, scor 16-13, însă italienii au realizat un parțial de 24-12 în secvența a 2-a. Oradea a revenit pe tabela de marcaj, apropiindu-se la 51-46, scor consemnat la intrarea în secvența decisivă. Roma a reușit un parțial de 20-11 în ultimele zece minute pentru a se impune.
.
Cele două echipe s-au succedat de șase ori la conducere de-a lungul acestui meci. Italienii au trecut definitiv la conducere spre jumătatea sfertului al 2-lea. Pe finalul confruntării LPS Bihorul CSM a căzut și a rămas mult în urmă, rezultatul final fiind prea aspru raportat la echilibrul din teren.
.
Luca Năstruț a totalizat 17 puncte, fiind principalul marcator al LPS Bihorul CSM Oradea. Au fost rotiți 12 jucători, opt având peste zece minute de joc, iar al 9-lea a bifat nouă minute pe parchet. Gabriele Signorino a replicat cu 23 puncte, 7 recuperări și 4 intercepții pentru Roma.
.
Vineri (08.02), LPS Bihorul CSM Oradea susține două partide. În cursul dimineții se duelează cu Novipiu Campus Piemonte Torino, iar după-amiază întâlnește pe SBK Junior Levice.
.
Foto: ENK Roma (Facebook)