Faza semifinală a Campionatului Național U18 masculin – ediția 2018/19 a demarat vineri (18.01), la Oradea. LPS Bihorul CSM Oradea a primit vizita echipei CSȘ Târgoviște, în runda inaugurală a Grupei A. Partida a fost câștigată de gazde cu scorul de 59-55.
.
Lipsită de un jucător (George Vicaș), formația antrenată de Zoran Vranes și Valeria Scheiner a primit vizita unei echipe redutabile la această categorie de vârstă, cu rezultate notabile în sezoanele precedente. La capătul unui meci cu multiple schimbări de situație, inclusiv pe tabela de marcaj, orădenii s-au impus, reușind astfel un start pozitiv în penultimul act al campionatului.
.
Reamintim că echipa orădeană este alcătuită din sportivi născuți în anii 2001, 2002 și 2003.
.
În continuare, echipa U18 va juca în deplasare cu CSU Sibiu, una dintre favoritele Grupei A în faza semifinale. Meciul este programat pentru finele săptămânii următoare. Ulterior, mai exact în primul weekend din februarie 2019, LPS Bihorul CSM Oradea va primi vizita lui CSȘ CSM Sighetu Marmației, iar apoi va urma o serie de trei meciuri în deplasare, la Cluj-Napoca, Mediaș, respectiv Târgoviște.
.
Primele trei clasate în grupa de șase se califică la turneul final al Campionatului Național U18 masculin.
.
Foto: Roby Boros