Sâmbătă (08.09), la Debrecen, s-a desfășurat un meci amical între echipele U18 ale DEAC din localitate și LPS Bihorul CSM Oradea. Partida s-a disputat în deschiderea jocului dintre echipele de seniori ale celor două orașe apropiate geografic.

Partida a fost extrem de antrenantă, echilibrată și a cuprins multiple schimbări de situație. Ambele protagoniste au avut momente foarte bune de joc, dar și căderi, lucru de altfel firesc în condițiile în care sezonul oficial încă nu a început.

Formația orădeană, condusă de Zoran Vranes și Alin Roșu s-a văzut condusă cu scorul de 19-15 la prima pauză. A urmat un sfert al 2-lea excelent, pe parcursul căruia LPS Bihorul CSM Oradea a realizat un parșial de 22-10 prin care a trecut la conducere și s-a desprins la 37-29.

Repriza secundă a început cu un parțial de 8-0 în favoarea lui Debrecen, echipă ce a anulat întregul ecart de pe tabela de marcaj. Orădenii s-au repliat și au încheiat secvența a 3-a în avantaj minim, scor 53-52. Cele două formații au mers cap la cap până spre final, însă gazdele au fost mai inspirate în ultimele minute și s-au desprins la 74-66.

A fost un test util pentru echipa orădeană, una ce mizează în sezonul 2018/19 la nivel U18 pe un mix al generațiilor 2001-2002-2003.