LPS Bihorul CSM Oradea a avansat în faza de calificare 2A a Campionatului Național U18 masculin – ediția 2019/20. Formația antrenată de Zoran Vranes și Valeria Scheiner a repurtat patru victorii din șase partide disputate în prima fază, bifând duble victorii cu SCM Timișoara și Wild Cats Baia Mare. Totodată, bihorenii au suferit două înfrângeri cu U-BT Cluj-Napoca.

Prin prisma clasării pe locul al 2-lea, formația orădeană a fost repartizată în Grupa D din cadrul fazei de calificare 2A în Campionatul Național U18 masculin – ediția 2019/20. Aici, oponenți sunt LPS Focșani, ACS Sevlar Ploiești și CSȘ Nr. 1 Athletic Constanța.

Formația din Focșani a obținut șase victorii din tot atâtea meciuri disputate în prima fază a întrecerii. În schimb, Constanța și Ploiești au avut 3-3, fiind colege de grupă și în prima fază.

Similar primei faze a competiției, se va juca sub forma a două turnee, pe sistemul fiecare cu fiecare de câte două ori. Primul turneu se va desfășura pe 16-17 noiembrie, iar cel de-al 2-lea se va desfășura în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie anul curent. Urmează să se stabilească locurile de desfășurare ale celor două turnee.

Ordinea meciurilor echipei LPS Bihorul CSM Oradea la ambele turnee va fi următoarea:

vs ACS Sevlar Ploiești
vs CSȘ Nr. 1 Athletic Constanța
vs LPS Focșani

Primele două clasate la încheierea celui de-al 2-lea turneu se califică în faza semifinală, adică între primele 12 echipe ale țării.

Reamintim că în sezonul 2019/20, la CN U18 masculin sunt eligibili să participe sportivii născuți după 1 ianuarie 2002, iar pe foaia oficială pot fi înscriși cel mult patru jucători născuți în 2001 cu condiția ca cel mult doi să fie înscriși pe foaia oficială de joc a fiecărui meci (aceștia pot fi rotiți).

Foto: Roby Boros