Echipele U14 și U13 ale LPS Bihorul Oradea, alcătuite din sportivi ai Academiei de baschet CSM Oradea, susțin jocurile etapei a 8-a din faza de calificare în cadrul Campionatului Național al României – ediția 2015/16 la sfârșitul acestei săptămâni. Ambele formații evoluează sâmbătă (05.12), la Cluj.

Formația U14, pregătită de Dusan Petrovic și Călin Pop, întâlnește pe CSȘ Viitorul Cluj-Napoca. Confruntarea opune ocupantele locurilor 4 și 5 în Grupa 2 din această fază a competiției. Oradea are 3-4 la general, iar Viitorul Cluj are 1-6. În tur, LPS Bihorul s-a impus la Oradea cu scorul de 56-38. Un eventual succes ar consfinți calificarea în faza următoare pentru echipa U14.

În schimb, echipa U13, condusă de Dusan Petrovic și Anamaria Mesaros, se duelează tot cu CSȘ Viitorul Cluj-Napoca. Orădenii, campioni în exercițiu ai României la generația 2003, au 6-1 și ocupă locul al 2-lea în Grupa 2. Adversarul are 1-6 și ocupă locul al 5-lea din totalul de șase formații. În tur, LPS Bihorul a învins cu scorul de 86-9. Echipa U13 este deja calificată în faza următoare, însă ea va încerca să acumuleze cât mai multe victorii în etapele rămase din actuala fază.

Ulterior, ambele echipe vor mai avea de disputat câte două jocuri în faza de calificare. Ele se vor desfășura la finele următoarelor două săptămâni, la Oradea.