Echipa U16 LPS Bihorul Oradea a încheiat sezonul competițional 2016/17 pe locul al 10-lea. Formația antrenată de Zoran Vranes și Zoltan Hidi, coordonată de Călin Pop, a participat la turneul de baraj al Campionatului Național al României.

Acesta s-a desfășurat în perioada 5-7 mai anul curent, la Pitești. Partidele s-au desfășurat în Sala Sporturilor Trivale.

Formația orădeană a înregistrat următoarele rezultate:

LPS Bihorul Oradea vs LPS-CSU 2 Pitesti, scor 60-66
LPS Bihorul Oradea vs U-BT 2 Cluj Napoca, scor 48-83
LPS Bihorul Oradea vs Acs 4 Sports Agrinomia București, scor 51-66

Astfel, orădenii ratează caliicarea la turneul final, adică accesul între primele opt echipe ale României. În urma rezultatelor înregistrate pe parcursul acestui sezon, LPS Bihorul s-a poziționat pe locul al 10-lea în ierarhia finală.

Clasarea este cu remarcabilă prin prisma faptului că majoritatea componenților echipei sunt născuți în anul 2002, adică sunt de categorie U15. Aceștia vor juca la nivel U16 și în sezonul următor. În plus, această formație nu a reușit să se califice la turneul final U14 în sezonul anterior.

Bilanțul general al echipei a fost de 11 victorii și 12 înfrângeri. Este vorba despre 5-1 în faza de calificare, 6-8 în cea de baraj, respectiv 0-3 în turneul de baraj.

Echipa U16 este alcătuită din sportivi recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea.